“Я — марксмен”. Військовий Іван розповів як став піхотним снайпером

“Я — марксмен”. Військовий Іван розповів як став піхотним снайпером
Скрін з відео

Вдома на захисника чекає дружина та двоє дітей.  

Військовослужбовець Іван воює в підрозділі хмельницької тероборони. Його професія — марксмен. Боєць розповів яка його робота на війні та ким був до 24 лютого 2022 року. Його історію опублікували на сторінці “Військо України”

— Війна впливає на людей і психологічно, і морально. Але всі знають заради чого сюди прийшли та що потрібно робити. Наша ціль – захистити свою державу й вигнати ворога, тож всі готові йти до кінця, – каже Іван.

До повномасштабного вторгнення чоловік працював у власній майстерні з ремонту побутової техніки.

Відео дня

З самого ранку 24 лютого 2022 року він разом зі своїм батьком долучилися до лав Збройних Сил. Хоч Іван раніше не служив у війську, але виявилося, що він має хист до стрільби, тож став марксменом.

— Ми працюємо у складі взводу, цим і відрізняємося від снайперів. Снайпери працюють окремо і на велику дальність. Для марксменів ж середня відстань стрільби 300-400 метрів, іноді – до 600 метрів, все залежить від можливості зброї. Наше завдання прикривати взвод і вражати важливі цілі. Керівництво намагається якомога частіше організовувати нам тренування, тож ми знаходимося у постійній готовності, — пояснює військовий.

Довідка:
Марксмен — це піхотний снайпер, фахівець з точної стрільби, влучний стрілець на малій і середній дистанціях. Основна його відмінність від звичайного снайпера полягає в тому, що марксмен, як правило, є органічною частиною свого підрозділу, в той час як снайпер працює зазвичай поодинці або з іншими снайперами. В армійських підрозділах завданням таких снайперів є підвищення дальності ведення вогню загону, на відстанях, які перевищують відстань стандартної зброї стрільців підрозділу.

Вдома на Івана чекає дружина і двоє дітей.

— Коли закінчиться війна, я повернуся до цивільного життя, але поки війна триватиме – я буду тут до перемоги, – стверджує захисник.

Дивіться більше про захисника у відеосюжеті:

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Es fero

    удачі

keyboard_arrow_up