«Я його дуже люблю». На війні загинув хмельничанин Олександр Яценко

«Я його дуже люблю». На війні загинув хмельничанин Олександр Яценко
  • Військовий був родом з Луганська.

  • 2014 року він пішов на війну добровольцем.

У війні за Україну загинув хмельничанин, молодший сержант Олександр Яценко. Це сталося минулого тижня, 5 вересня. Захиснику було 34 роки. Сьогодні, 16 вересня, з військовим попрощалися у Хмельницькому. Віддати останню шану герою прийшли рідні, друзі, побратими, представники місцевої влади.

Олександр Яценко та його дружина Світлана родом з Луганська. Обоє жили в одному дворі кілька років, але спершу один одного не помічали. А згодом і познайомилися. 2014 року, коли почалася війна, Олександр пішов на фронт добровольцем.

— Я його дуже просила не йти, сказала — «хай хтось іде інший, не ти». А він сказав — «А якщо всі так будуть казати?» І пішов захищати свій дім, своїх рідних, свою Україну, — розповіла Світлана Яценко.

Відео дня

За два роки після того родина переїхала у Хмельницький. Олександр служив у 8-му полку спеціальних операцій, а потім — у 24-ій механізованій бригаді.

— Він був особливим, він завжди хотів виділятися, він завжди хотів «Не хочу бути таким, які всі». Він був справжнім патріотом, він завжди жив для людей, не для себе, ніколи ні для кого нічого не шкодував, для своєї сім’ї, сім’я для нього була важливіше всіх. Він був добрим, чуйним, веселим, він був найкращим. Таких, як він, просто більше немає. Я з ним була дуже щаслива і його дуже люблю, — розповіла дружина Світлана Яценко.

Міський голова Олександр Симчишин під час прощання розповів, що з початку повномасштабного вторгнення загинули понад 80 хмельничан, а від 2014 року — більше 110.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (472)
  • Anna Marchevska

    Вічна.память.Герою.
  • Людмила Паламарчук

    Царство Небесне і Вічна пам'ять Герою
  • Аня Бойчук Глова

    Вічна пам'ять Герою! Низький уклін родині і щирі співчуття
  • Ольга Поліщук

    Вічна память.

keyboard_arrow_up