«Збив і протягнув 500 метрів»: рідні про ДТП, в якій загинула 8-річна Олександра

«Збив і протягнув 500 метрів»: рідні про ДТП, в якій загинула 8-річна Олександра
  • Дівчата йшли пішохідним, поки їх чекав шкільний автобус. 
  • В них на швидкості влетів «ВАЗ» – восьмирічна Саша загинула. 
  • Рідні кажуть, вона була залюбленою дитиною, а зараз мама вагітна вдруге. 

Олександра Франчик – саме так звали дівчинку, яка загинула внаслідок моторошної аварії у Віньківцях. Трагедія трапилась вчора, 18 березня. Зранку діти переходили дорогу, поки на узбіччі чекав шкільний автобус. А далі удар… Рідні кажуть, іншу дівчинку збило й підкинуло, а Сашу автомобіль протягнув ще кількасот метрів. Її намагались реанімувати, але не змогли. 

Що відомо про аварію?

Смертельна аварія трапилась близько сьомої ранку 18 березня. Зокрема, це була вулиця Проскурівська у Віньківцях. За офіційною інформацією поліції, 36-річний місцевий житель наїхав на 8-річну дівчинку. Водій був за кермом автомобіля «ВАЗ 2107». Дитину госпіталізували до місцевої лікарні. Але там вона померла від отриманих травм. Водія затримали. 

Що розповідають про загиблу дівчинку і той моторошний ранок рідні? Чому вважають, що винних у смерті дитини двоє?

Відео дня

«Ми за нашу кровинку усіх знайдемо»

Рідні розповіли про той ранок, коли дівчата опинились під колесами автомобіля. Олександра проживала неподалік від того місця. Як розповідає пані Анжела, дівчинка часто переходила через цю дорогу самостійно, була обережна і знала правила. 

– Вона знала, як дорогу перейти, до мами на роботу приходила сама. Дитина вивчила правила, – каже родичка. 

Дівчата вийшли з вулички і попрямували до пішохідного. По ту сторону вже стояв шкільний автобус і чекав на них. 

Місцеві кажуть, на дорозі саме біля пішохідного зупинився бус і перекрив видимість. Дівчата були змушені йти в обхід. В цей час йому на обгін пішов «ВАЗ», який збив дітей. 

– Другу дівчинку відкинуло в бік, а нашу Сашуню ще протягнув метрів 500. Він ж їхав 110 кілометрів, – говорять рідні й вважають, що винних у смерті дитини двоє. 

Відомо, що Саша в момент аварії ще була жива. Очевидці аварії кажуть, довго не могли викликати «швидку». Відлік йшов на хвилини. Вже в лікарні дівчинку намагались реанімувати, але не врятували….

Інша постраждала школярка наразі знаходиться у хмельницькій лікарні. 

«Над Сашунею батьки дмухали»

Сім’я Франчик проживає у Віньківцях. Олександра ходила до другого класу. На архівних світлинах дівчинка обіймає тата, робить селфі з мамою та щиро позує з квітами. 

– В неї дуже хороші батьки, нічого поганого сказати не можу. Вони над Сашунею дмухали – що мама, що тато, - розповідає родичка Анжела. 

Саша була єдиною дитиною в сім’ї. Відомо, що наразі вони ще чекають на поповнення. 

Сьогодні тіло дівчинки забрали з моргу. Родичі кажуть, мама з татом заплітали їй коси і вдягали «вельон». 

Завтра, 20 березня, по-справжньому «чорний» день для сім’ї. Із загиблою Олександрою Франчик будуть прощатись у селі Пилипи-Олександрівські. 

Тим часом, за фактом смертельної ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України). За скоєне йому може загрожувати від 3 до 8 років ув’язнення. Розслідування триває.

Родичі ж кажуть, добре знають обох водіїв буса і автомобіля, що збив. Обоє місцеві. Мовляв, останній пояснив: поспішав на роботу….

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (23)
  • Dina

    МОЖЕ сісти на 8 років, а може і Ні, це що за закони такі?
  • Олена

    Один вкрав з могили квіти і пишуть що світить 8 йому років.Аце маленьку дівчинку яка йшла в школу збив насмерть і теж 8 років .то де тоді справедливість.може водій ще був під градусом.
  • Людмила

    Таких треба садити надовго Сашуні вічна памя'ть .
  • Olga

    Яких 8 років? А   дитинки то нема.

keyboard_arrow_up