Жахи російського полону: інтерв’ю з хмельничанином Денисом Гайдуком

Жахи російського полону: інтерв’ю з хмельничанином Денисом Гайдуком
  • “Азовсталь”, в’язниці в Оленівці, Горлівці, Таганрозі.
  • Все це - шлях, який пройшов 29-річний Денис Гайдук з Хмельницького.
  • Наприкінці жовтня 2022 року відбувся обмін, в рамках якого хмельничанин повернувся додому.
  • Дивіться інтерв’ю, в якому Денис відверто розповів про все, що пережив. 

Денис Гайдук - 29 річний військовий хірург з Хмельницького. Він пройшов “Азовсталь”. Там із колегами облаштував щось на кшталт госпіталя. Таким чином, пораненим надавали допомогу. Вже у травні Денис та інші військові за наказом залишили територію заводу. Таким чином - опинилися в російському полоні. Денис перебував у в’язниці в Оленівці, Горлівці та Таганрозі. 

У червні 2022 року журналістка vsim.ua спілкувалася з його мамою. Тоді під час розмови пані Олена не стримувала сліз. Адже жінка не знала, в якому стані зараз її син та в яких умовах він перебуває. Тим часом соцмережі “гуділи” фото Дениса. Його друзі та знайомі ширили світлини, аби не дати усім забути про українських полонених.

Тоді ж в мережі з’явилося відео, опубліковане росіянами. На ньому - Денис Гайдук, який казав на камеру, що все добре. І лише сьогодні, коли він повернувся додому, медик каже: “Не можна вірити ні чому, що кажуть військові у полоні”. 

Відео дня

Наприкінці жовтня 2022 року в рамках обміну Денис Гайдук повернувся додому. До цього часу він проходить реабілітацію. Водночас він погодився на інтерв’ю, в якому відверто розповів про все те, що йому довелося пережити. 

“Хто здєсь хірург?”, - питали росіяни. “Я”, - відповідав Денис й отримував добрячих “стусанів”. Денису, як лікарю-хірургу, приписували кастрацію російських полонених. Це була одна з причин того, що його лупцювали. 

Крім того, били шокером та гумовими кийками. Їсти, за словами Дениса, давали. Проте каша була з камінням чи піском, а вода - з пуголовками.

Детальніше про перебування в полоні - у відео. 

Читайте також: Ракетний обстріл Хмельницького 31 грудня: який стан постраждалих

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач38

    Нехай Симчишин з командою йдуть добровольцями, як великі патріоти. З його роботою жінки впораються. А то виб'ють всіх бідних роботяг, не буде кому орати.

    Віталій Українець reply Читач38

    Сходи захисти сам!

    Не треба тут таких порад!

    Мер вибраний більшістю міста -то ти сумніваешся в його діевості ти проти народного вибору?

    Можливо ти риг або комуно-фашист?

keyboard_arrow_up