Ракетний обстріл Хмельницького 31 грудня: який стан постраждалих

Ракетний обстріл Хмельницького 31 грудня: який стан постраждалих
  • Восьмеро хмельничан постраждали через ракетний удар по Хмельницькому в останній день грудня. 
  • В лікарні тоді померла 22-річна Оксана Музика. 
  • Дізнавалися, як зараз почуваються хмельничани, які потрапили під ракетний обстріл.

В останній день грудня росія завдала чергової масової атаки по Україні. Двома ракетами вдарили по Хмельницькому. Тоді окупанти влучили у військовий об’єкт у Дубовому й АЗС. Була пошкоджена техніка, лінії електромереж, автомобілі, зачепило й прилеглі будинки. Того дня до лікарні госпіталізували 8 цивільних осіб. 

Як повідомляв журналістам завідуючий відділенням екстреної та невідкладної медицини Костянтин Креньов, троє хмельничан були у важкому стані, двоє - середньої важкості. Трьох пацієнтів прооперували, всім іншим була надана невідкладна допомога. У постраждалих від ракетного удару 31 грудня лікарі діагностували: мінно-вибухові травми, черепно-мозкові, закриті травми грудної клітки й численні осколкові поранення. 

Наразі постраждалі перенесли операції, хтось досі залишається на лікарняному ліжку. Журналісти vsim.ua дізнавалися, який стан у хмельничан майже через місяць після ракетного обстрілу. 

Відео дня

Серед постраждалих хмельничан - 37-річний Володимир Слободянюк. Чоловік працює далекобійником. Його історію на нашому сайті ми розповідали раніше. Того дня на вантажівці він повертався з підприємства у Дубовому. Від ракетного удару автомобіль підкинуло. Великий уламок ракети влетів у кабіну. За словами рідних, Володимир в стані афекту ще зміг вийти з машини, зловити таксі і доїхати до лікарні. Там медики тривалий час намагались врятувати чоловікові ногу. Кінцівка була повністю понівечена, а кістки роздроблені. Також постраждалому зробили операцію на судинах.

Наразі хмельничанин досі перебуває в лікарні. Який його стан? За словами сестри Ольги Ільчишиної, Володимир нещодавно переніс чергову операцію. Попереду на її брата чекає тривале лікування. 

  • Нога виглядає краще, але болить. А так ніби  тримається. Зараз рятують м'язову, судинну периферію, якщо все буде добре, то після цього візьмуться за кісткову. Там до виписки ще не один місяць боротьби, - розповідає Ольга. 

Історію постраждалих друзів 22-річної Оксани Музики ми розповідали на нашому сайті. Того дня компанія планувала разом зустріти Новий рік. Марина та її хлопець Дмитро, а також Оксана з чоловіком Назаром в день трагедії прямували закупитись до святкового столу. Наразі все що було потім, назавжди розділило їхнє життя на “до” і “після”. 

У лікарні рятували хлопців - Дмитра і Назара, які на момент удару були в автомобілі з Оксаною. Подруга Марина теж зверталась за допомогою до медиків, адже мала проблеми з оком. Наразі за словами дівчини, хлопців вже давно виписали з лікарні. Що відомо про їхній стан?

  • Вже виписали з лікарні. Назар ще не ходить. У Дмитра осколок від ракети так і залишився в спині. Поки не видаляємо - потрібно, щоб загоївся травматичний канал (17 см), - каже Марина Штейдер. 

Нагадаємо, після трагедії друзі оголосили про збір коштів на “помсту” за Оксану Музику. Хмельничани активно долучились. Загалом всі зібрані кошти спрямують на закупівлю дронів. 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up