“Дівчатка, беріть колготки” - як “НЕ” працює речовий ринок (ФОТО)

“Дівчатка, беріть колготки” - як “НЕ” працює речовий ринок (ФОТО)
  • Одні торгові точки зачинені, інші - працюють. 

  • Зараз найгірші торги за останніх 12 років - продавчиня.

  • Здійснення адресної доставки замовлень та відправки онлайн-замовлень - можливість не повністю зупинити бізнес.

  • Покупцям заходити на територію речового ринку заборонено, - заступник міського голови.

Через червону зону карантину, продавці Хмельницького речового ринку мають працювати онлайн та за адресною доставкою товару. Що про це думають продавці й покупці та чи дійсно дотримуються обмежень, дізнавалася журналістка vsim.ua.

“Відправляємо онлайн замовлення та на виніс”

Зазвичай у неділю розпал торгівлі, але через карантинні обмеження більшість рядів закриті. Проте є десятки торгових точок, які працюють. 

Відео дня

На контейнерах є оголошення “Відпуск товару відбувається за попередньою домовленістю” та “Відправляємо онлайн замовлення та на виніс”. Але чи хтось це контролює? З десяток продавців відмовились коментувати роботу ринку, але запевняють - відкрились аби лише віддати замовлення.  

Продавчиня з 12-річним досвідом Людмила розповідає, що через карантині обмеження - ще минулорічні - відкрила інтернет-магазин. У неділю прийшла на робоче місце за попередньою домовленістю з покупцем. На момент, коли давала коментар, зачинялась. Каже, у вівторок на роботу не вийде - карантин. 

Оголошення є, контролю немає

Задоволена, що ринок відчинений, покупчиня Дарина. Жінка прийшла купити одяг для п’ятирічного сина. Розповідає, не любить замовляти одяг через інтернет, щоб не платити за доставку та й побачити якість товару хоче на власні очі. Купити речі без попередньої домовленості їй вдалося.

Покупцям заходити на територію речового ринку заборонено

У червоній зоні карантину продавці можуть перебувати на своїх робочих місцях, а покупцям заходити на територію речового ринку заборонено, повідомив заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш. 

Роман Примуш каже, проконтролювати чи дійсно покупець прийшов лише за тими речами, які попередньо замовив й чи продавець виконує ці ж умови, досить важко. За цим слідкують правоохоронці та робочі групи, які працюють на ринках. 

-  Ми сподіваємось на свідомість наших підприємців. Ми розуміємо в яких складних умовах вони зараз працюють, тому це в першу чергу до їхньої самосвідомості і вміння організувати роботу. Тому що по-іншому вони наражають себе і керівників ринків на відповідні адмінстягнення. Бізнес надзвичайно зараз буде страждати від цих обмежень. Ми не зрозуміло скільки будемо знаходитись в умовах червоної зони. Це хоч якась можливість не повністю зупинитися і мати хоч якісь прибутки для утримання своїх сімей, - розповідає Роман Примуш

На сесії Хмельницької міської ради, яка відбудеться 21 квітня, депутати розглянуть  питання щодо звільнення від сплати за оренду торгової точки. 

Міська комісія ТЕБ і НС вирішила, що непродовольчі ринки мають працювати у такому режимі до 18 квітня. Якщо продовжать червону зону карантину, продовжиться і, так звана, онлайн торгівля.

Протокол комісії ТЕБ і НС від 6 квітня 2021 року

-Керівникам непродовольчих ринків забезпечити доступ підприємців до робочих місць для здійснення адресної доставки замовлень, відправки онлайн-замовлень та на виніс. 

- Суб’єктам господарювання, розташованих на непродовольчих ринках здійснювати діяльність шляхом застосування адресної доставки замовлень, відправки онлайн-замовлень та на виніс. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (137)
  • Читач06

    Добрый день! Если я хочу купить летние джинсы большого размера, куда позвонить или написать?
  • Леся Ковальчук

    Зато "Епіцентр" працює у звичному режимі.... Інша республіка...
  • Svetlana Bondarchuk

    Базар у смартфоні))))))
  • Маша Семерук

    А.хто.те.все.буде.купувати.коли.автобуси.на.села.не.ходять.ніби.вселі.не.такі.самі.люди.живуть.як.у.місті.не.зрозуміло.що.це.робиться.в.село.неможливо.доїхати.на.город.зовсім.наші.чиновники.з.глузду.зїхали.можна.хоть.через.день.їх.пустити.хотьби.подумайте.шановні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up