Військові пенсіонери-підприємці судяться з Пенсійним

Військові пенсіонери-підприємці судяться з Пенсійним
Військові пенсіонери не мають право на пільгу зі сплати єдиного внеску, адже вони є пенсіонерами за вислугу років, а не за віком. Підприємці цієї категорії жаліються, що змушені сплачувати в Пенсійний фонд, вже будучи пенсіонерами.

У Хмельницькому 15 600 підприємців знаходиться на спрощеній системі оподаткування. З них 2850 підприємців звільнені від сплати єдиного внеску. Це стосується лише інвалідів та пенсіонерів по віку. 

Після набрання чинності нового Податкового кодексу особи, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Вони можуть сплачувати єдиний внесок тільки за власним бажанням. Звісно, таких бажаючих нема, натомість є незадоволені. Ті, хто не досягли пенсійного віку, але отримують пенсію за вислугою років, повинні сплачувати, пояснюють у Пенсійному фонді.

- Військові пенсіонери часто жаліються, що змушені платити, - каже начальник управління Пенсійного фонду у Хмельницькому Любов Мудра. –  Але з них же не просто беруть єдиний внесок, для цього є законодавча база. Справи доходять до суду. 

Відео дня
> У Пенсійному фонді кажуть, що військові свідомо не платять і оскаржують вимоги, які їм висувають. Та це стосується багатьох підприємців, які ухиляються від оплати. Як правило, всіх боржників спочатку перевіряють на наявність пенсії. Якщо підприємець її має, то з неї і стягуватимуть борг. Якщо ж ні – з неплатником розбирається виконавча служба. 

- Щоквартала заборгованість складає близько трьох мільйонів гривень, - каже начальник управління. – З усіма боржниками намагаємося поспілкуватися та попередити про наслідки. 

 

Коментарі (1)
  • Anonymous

    с*ки! Вже не знаєте на чому нажертися! пенсіонери, вагітні...скоро за дітей податки платити будемо. навіщо тоді людині давати пенсійне посвідчення і називати її пенсіонером, якщо ваше відомство має діло до тих, хто вам платив протягом років праці, а вийшовши на відпочинок - знову повинен вивертати кишені?! Коли вже нажеретеся, свині?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:21 «Мобілізація – «це не повістка на цвинтар»: інтерв'ю з бійцями 19-го стрілецького батальйону Хмельницького play_circle_filled photo_camera 18:16 Суд конфіскував у росіянина успадковані земельні ділянки на Хмельниччині 17:40 Засудили хмельничанина, який п’яним насмерть переїхав 5-річного хлопчика (ФОТО) 17:04 Дівчина із Польщі приїхала оперуватися у Хмельницький Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 16:22 На Хмельниччині затримали посадовця за вимагання 8 тисяч доларів 15:34 Третьокласниця із Хмельницького отримуватиме президентську стипендію 14:50 У Кам'янці-Подільському потяги зустрічають та проводжають під мелодію «Щедрика» 14:02 На Пасхальні вихідні сталися три аварії у Хмельницькому районі, – поліція 13:09 Хмельничан попереджають про погіршення погоди і небезпечні стихійні явища 12:02 На проспекті Миру пʼяний на «Hyndai» спричинив ДТП. Постраждала жінка 11:44 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: фотоогляд матчів 10:16 Хмельницькі села, яких уже немає. Де вони були та що про них відомо photo_camera 09:41 У Хмельницькому районі провели футбольний турнір в пам’ять про загиблого воїна photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up