Новий завод “SEBN UA” вже працює у Хмельницькому. Що і як там роблять (новини компаній)

Новий завод “SEBN UA” вже працює у Хмельницькому. Що і як там роблять (новини компаній)

Потужне виробництво запустилося у місті. За європейськими стандартами на заводі у Гречанах виготовляють автомобільну електропроводку для відомих світових автомобільних брендів. Ми завітали на “SEBN UA” і подивилися на умови, в яких вже працює більше сотні хмельничан.

13 липня 2018 року - тоді у Хмельницькому гучно заявили про відкриття нового заводу. Запустити своє виробництво в місті вирішила SE Bordnetze-Ukraina (SEBN UA). Тоді представники компанії розповідали про свої масштабні плани і анонсували можливість для хмельничан отримати хорошу роботу з відповідною зарплатою. Досить часто такі заяви з осторогою сприймаються українцями. Багато хто вірить у правдивість намірів лише після того, як побачить все сам. Тому ми вирішили навідатися на виробництво і пересвідчитися чи все дійсно так, як анонсували хмельничанам влітку.

Для свого нового виробництва “SEBN UA” обрали приміщення колишнього механічного заводу в Гречанах. Розташоване воно в 5 хвилинах ходьби від зупинки СКЦ “Плоскирів” (раніше кінотеатр “Восток”). Сюди ми приходили у липні і бачили закинуті будівлі і декількох робітників, які лише розпочинали ремонт. Минуло 3 місяці, а тут уже виготовляють електропроводку. Роблять це хмельничани в оновленому приміщенні. Дивіться як було влітку, а як є зараз.

Керівник хмельницької філії “SEBN UA” Олег Федчишин розповів, що це лише перше приміщення, в якому вони будуть працювати. Воно має площу 700 м². Вже до кінця листопада мають завезти та підключити обладнання в ще одне. Його площа - 2500 м².

Розширення площ виробництва передбачає й збільшення кількості працівників. Станом на початок листопада їх нараховується більше 100. Більшість - хмельничани. Вони пройшли тижневе навчання з теорії і тритижневе з практики. За ці чотири тижні вони отримали повноцінну зарплату. При виконанні норми виробництва раніше мінімальна становила 7 тисяч гривень в місяць на руки. Із 1 листопада планка оплати праці виросла - мінімум 9 тисяч гривень.

Аби заробляти такі кошти, не потрібно мати спеціальної освіти, а лише бажання. В “SEBN UA” переконують, що навчать все робити і візьмуть на роботу тих, хто цього дійсно хоче. Яскравий приклад цього навів міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. Він в цей день теж завітав на завод.

  • Коли я влітку розмістив у Фейсбук пост про це виробництво, мені написав один хмельничанин. Запитав, чи дійсно можна тут працювати. Я відповів, що так, і дав контакти. Щойно з ним поспілкувався. Чоловік вже працює 2 місяці і всім задоволений. А раніше роками їздив на заробітки в Польщу. Зараз повертатися туди не збирається, - каже Олександр Симчишин.

Чоловік задоволений не лише заробітною платою, про яку ми вже згадували вище, а й умовами для праці. Попри досить велику площу, приміщення цеху добре обігрівається і робітники тут не закутуються у верхній одяг, а ходять у футболках. Комфортними є й роздягальні та їдальня, яку в майбутньому розширять. Обідами працівники теж забезпечені. Їхня вартість - близько 33 гривень. При цьому 30% платить робітник, решту - “SEBN UA”. В майбутньому планують облаштувати тренажерну залу і транспортування для тих, хто не мешкає у місті або живе у віддалених мікрорайонах.

У підсумок скажемо, що враження від “SEBN UA” залишилися позитивні. Почуті в липні обіцянки не розійшлися із тим, що ми побачили. Тому, як кажуть у відомій телепередачі - “Рекомендуємо”.

 
На заводі працює багато молоді.
"SEBN UA" виготовляє електропроводку для відомих автомобільних брендів.
В листопаді мають запустити ще один цех площею 2500 м².
Для нових робітників проводять навчання. Воно триває 4 тижні і за цей період виплачується зарплата.
Працівники забезпечені обідами.
Їдальня на заводі "SEBN UA" у Хмельницькому.
На заводі працюють як чоловіки, так і жінки.

 

На правах реклами.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up