Лабазюк закликав депутатів вирішити питання рейдерства в комплексі із питанням ринку землі (прес-служба Сергія Лабазюка)

Лабазюк закликав депутатів вирішити питання рейдерства в комплексі із питанням ринку землі (прес-служба Сергія Лабазюка)

Верховна Рада має ухвалити законопроект №0858 щодо протидії рейдерству разом із питаннями відкриття ринку землі.

Про це заявив народний депутат України Сергій Лабазюк на брифінгу в Верховній Раді України.

Депутат нагадав, що 6 листопада комітет з питань аграрної і земельної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні законопроект №0858 щодо протидії рейдерству, автором якого він є ще з минулого скликання парламент.

За його словами, цей законопроект пропонує внести зміни до 14-ти законодавчих актів України, що врегулює питання протидії рейдерству.

Лабазюк підкреслив важливі моменти законопроекту:

·       Доручається внести відомості до реєстру щодо земельних ділянок, право власності на які виникло до 2004 року і які зараз знаходяться в паперовому вигляді.

·       Запроваджуються нотаріальні посвідчення договорів (за бажанням власників) про відчуження часток у статутному капіталі товариств, що буде гарним запобіжником рейдерству в аграрній галузі.

·       Прибираються зловживання у пролонгації договорів оренди. Зараз договір, у разі закінчення строку оренди, вважається автоматично продовженим з тими ж умовами, на яких вони були укладені.

Сергій Лабазюк також зауважив, що давно займається питанням протидії рейдерству в сільському господарстві.

«Народні депутати спільно з громадськістю створили організацію «Бізнес-Варта». З нашої ініціативи була створена комісія при Кабінеті міністрів, яку очолював віце-прем’єр Степан Кубів. Ми розбирали велику кількість кейсів по захопленню господарств , щось вдалось нам відстояти. Але без змін в законодавстві дане питання неможливо було врегулювати», - заявив він.

За словами Лабазюка, саме в комплексі, коли розглядається таке важливе державницьке питання, як продаж сільськогосподарської землі, потрібно врегулювати цілий ряд інших дій, таких як проведення ревізії земель, чіткої  оцінки землі, врегулювання на законодавчому рівні оформлення і переоформлення спадщини.

«Потрібно створити всі запобіжники, щоб не процвітало рейдерство – дати можливість інвестувати аграріям в землю і працювати», - підсумував Лабазюк.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up