Ми об’єдналися, щоб змінити ставлення українського суспільства до жінок – Віолета Лабазюк (пресслужба партії "За Майбутнє")

Ми об’єдналися, щоб змінити ставлення українського суспільства до жінок – Віолета Лабазюк (пресслужба партії "За Майбутнє")

«Ми-жінки об’єдналися, щоб змінити ставлення українського суспільства до жінок. Маємо право БУТИ РІВНИМИ! Не першими після чоловіків, а рівними із ними»,–  наголосила координаторка жіночого руху Хмельниччини, голова благодійного фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч» Віолета Лабазюк під час жіночого З'їзду Західного регіону "ЗА МАЙБУТНЄ», який сьогодні відбувся у Хмельницькому.

За її словами, жінки об’єдналися для того, щоб змінити усталені стереотипи у суспільстві. Деякі поширені із них: жіноча ініціатива у стосунках – легкодоступність, жінка за кермом коштовної автівки – утриманка, жінка в короткій спідниці – повія, жінки у владі - шкода родині, домашнє господарство – виключно жіноча справа та ін. За словами В.Лабазюк, таких ганебних ярликів дуже багато. А найгірше те, що багатьом дівчатам їх нав’язують ще з дитинства і тим самим формують комплекс другосортності.

«Але сьогодні українські жінки кажуть: ДІСТАЛО! ДІСТАЛА дискримінація у зарплаті, неможливість зробити кар’єру, сексуальні домагання на роботі, домашнє психологічне, фізичне чи економічне насильство», - заявила В. Лабазюк.

Жінки-лідери суспільної думки переконані, що на Хмельниччині зокрема, та й в усій Україні загалом, кардинально не вистачає присутності жінок у політиці, місцевому самоврядуванні, управлінській роботі. Через це деякі сфери діяльності розбалансовані, рішення досить часто ухвалюються тенденційно, політика стає грубою і негуманною. Організаторки форуму впевнені, що активна залученість жінок до ухвалення управлінських рішень, гарантуватиме нову якість української політики.

Сьогодні жінок в Україні на 3 млн більше, ніж чоловіків. Отже, за законами демократії, маємо право не тільки висловлювати свою позицію, а й бути почутими. «МИ ВТОМИЛИСЯ БОЯТИСЯ! А тих, хто втратив страх, зупинити  уже неможливо», - переконана координаторка жіночого руху Хмельниччини В.Лабазюк.

Насамкінець свого емоційного виступу пані Віолета апелювала до жінок і наголосила на тому, що попереду непочатий пласт роботи, але спільними зусиллями під силу лупати цю скалу і досягати позивних результатів.

Водночас, вона звернулася до представників ЗМІ і закликала дотримуватися гендерної рівності у експертних оцінках, адже в онлайн медіа на жінок припадає лише 19% експертних коментарів і тільки в 29% випадків жінка є героєм журналістського матеріалу.

Згідно з дослідженнями, 81% жінок та 73% чоловіків в Україні вважають, що рівність чоловіків і жінок є важливим питанням.

«У жіночого руху в Україну є гарне майбутнє. А якщо у жінок є майбутнє, то буде воно і в нашої країни. Ми - За МАЙБУТНЄ!», - підсумувала В. Лабазюк.

Голова жіночого руху партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова, яка також взяла участь у форумі, переконана, що час українських жінок настав і вони мають мати на рівні з чоловіками одинакові можливості у доступі до управління, справедливої оплати праці за однакову роботу та рівні умови для самореалізації. 

«Наш жіночий рух – це команда професіоналок, які разом з чоловіками йдуть у владу однією великою командою. Нас цінують і поважають не лише за те, що ми жінки, а за наші інтелектуальні та професійні здібності. Наше завдання зробити так, аби участь жінок в політиці не була формальністю, а стала новою реальністю», – заявила Ірина Суслова.

Спеціальний гість жіночого з'їзду, лідер хмельницького осередку «ЗА МАЙБУТНЄ», народний депутат України Сергій Лабазюк,  зізнався, що довго вагався щодо своєї участі у заході, але задоволений неймовірною енергетикою і жіночим поривом змінювати світ.

За його словами, у своїй сім’ї він будує стосунки на партнерських засадах, тому щиро вітає жінок-лідерок громадської думки, які готові пліч-о-пліч іти разом з чоловіками у політику, очолювати громади, будувати своє майбутнє уже сьогодні і змінювати життя на краще.

«Тепер ми будемо боротися не за гендерну рівність, а за спільну командну роботу, яка закладатиме міцні підвалини для розвитку економіки. ЗА МАЙБУТНЄ», - підсумував Сергій Лабазюк.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up