Ні торгівлі з країною-агресором! Нардеп Лабазюк прокоментував заборону імпорту російської електроенергії (пресслужба С.Лабазюка)

Ні торгівлі з країною-агресором! Нардеп Лабазюк прокоментував заборону імпорту російської електроенергії (пресслужба С.Лабазюка)

Україна має остаточно припинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі й підтримувати власного виробника. Таку думку висловив в ефірі телеканалу «Еспресо» народний депутат, член депутатської групи «Партія «ЗА МАЙБУТНЄ» Сергій Лабазюк.

За його словами, нещодавня заборона імпорту російської та білоруської електроенергії в Україну до 1 жовтня 2021 року не повинна позначитися на рівні цін для побутових споживачів, адже обсяги імпорту були незначні. Більше того, на переконання народного депутата, у такому імпорті не було потреби, адже Україна має достатньо власних потужностей, які нині недовантажені через перевиробництво. Через це нині українські енергетики, вугільники недоотримують кошти, регулярно відключається від генерації «зелена» енергетика.

Як зазначив Сергій Лабазюк, відновлення російського імпорту в 2019 році пояснювали технічними причинами, необхідністю робити перетік електроенергії. На його думку, це пояснення дещо маніпулятивне. І за бажання можна підготуватись та не відновлювати імпорт навіть після 31 жовтня.

За словами народного депутата, попри агресію Росії, в останні роки Україна купувала в держави-агресора і електроенергію, і нафтопродукти, на цьому окремі представники бізнесу заробляли великі кошти. На переконання народного депутата, це неприпустимо. Імпорт російської енергії, можливо, й інших стратегічних енергоресурсів, потрібно припинити принаймні до того часу, коли Росія припинить агресію та поверне Україні наші території.

«Має бути принципова державницька політика: у країни-агресора ми купувати не можемо і не будемо. Натомість маємо стимулювати вітчизняного виробника й таким чином розвивати свою енергетику. Що може дати змогу якщо не знизити ціну на електроенергію, хоча про це потрібно вже сьогодні думати, то принаймні не говорити про її збільшення», — зазначив Сергій Лабазюк.

З огляду на це, народний депутат наголосив на важливості антимонопольних заходів з боку української держави.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:42 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up