Точка зору: Питання запровадження ринку землі слід винести на референдум - Сергій Лабазюк

Точка зору: Питання запровадження ринку землі слід винести на референдум - Сергій Лабазюк

Питання запровадження ринку землі слід винести на референдум, аби зняти напругу в суспільстві. Про це заявив народний депутат Сергій Лабазюк під час Міжнародного молочного конгресу в Києві під час обговорення питання щодо запровадження ринку землі в Україні. За словами політика, тема запровадження ринку землі – надто заполітизована.

«Завжди на ній спекулювали політики,  намагалися заробити політичні бали. Зараз це одне із основних питань, яке цікавить наших стратегічних «партнерів» - Америку, Європу. В усіх меморандумах, переговорах  звучить питання: продаж землі без будь-яких обмежень для  іноземців. Ми розуміємо,  що, на превеликий жаль, Україна в багатьох політичних та економічних рішеннях є заручником ситуації, вимушена виконувати рекомендації. Але це виглядає добровільно-примусовим кроком…», - наголосив нардеп.

 Як підкреслив С. Лабазюк,  ринок землі не зможе запрацювати без закону про ринок землі.

«На мій погляд, ми не маємо реального права запустити ринок землі на цьому етапі, коли законодавчо не врегульовано цілий ряд факторів. Насамперед, цінова політика на землю, питання, хто має право купувати її? Відповідей на ці питання немає. Тому від європейських партнерів ми повинні вимагати одного – час на підготовку до відкриття ринку землі. Ми приймемо закон і припишемо правила гри, вказавши, що закон вступить в силу, умовно, через 5 років, а за цей час у нас ще буде можливість внести поправки і допрацювати його як слід. Але ми сьогодні повинні об’єктивно перестати лякати людей, а маємо почати говорити правду, що ринок землі рано чи пізно з’явиться. Аби не перегріти ситуацію і не спровокувати ще більшу соціальну напругу в суспільстві, треба винести на референдум це питання», - додав нардеп.

на правах реклами

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up