Декантація вина: що це і для чого це потрібно - розповідає ALCOMAG (Новини компаній)

Декантація вина: що це і для чого це потрібно - розповідає ALCOMAG (Новини компаній)

Напевно ви помічали, що в ресторанах вино перед подачею на стіл часто переливають в спеціальний графин. На практиці, це не тільки питання красивою подачі, але і важливий процес декантірування, який дозволяє розкрити смак і аромат напою.

Елегантні вина Франції не дарма вважають еталоном якості і смаку. Замовляйте оригінальні напої на сайті і відкривайте для себе неймовірні гастрономічні враження з АЛКОМАГ!

Для чого вино потрібно декантирувати

Декантація вина може знадобитися з двох причин:

  1. Якщо на дні вина в процесі витримки утворився осад, переливання його в новий посудину дозволяє отримати більш чистий напій, оскільки навряд чи нам сподобається спостерігати плаваючі в келиху частки і відчувати їх хрускіт на зубах під час дегустації. Хоча в цілому, осад у вині не варто сприймати як ознаку неякісного напою, а зовсім навпаки.
  2. У процесі переливання вина в декантер, напій насичується киснем, тобто відбувається ще й процес аерації. Деяким винам це необхідно, щоб в повній мірі розкрити свій аромат і смак, оскільки після контакту з повітрям кілька згладжуються таніни і спіртуозность аромат.

Які вина підлягають декантації

Зазвичай декантируванню підлягають елітні червоні сорти, які мають пристойну витримку. Зокрема, це зрілий Мальбек, Каберне Совіньон, Сіра, Гренаш.

Як правильно декантирувати вино

Якщо у вині утворився осад, і ви плануєте подати його до столу, підготовку слід почати заздалегідь. Перед подачею до столу пляшку потрібно не менше 2 днів зберігати у вертикальному положенні, щоб всі частинки осіли на дні.

Віддаєте перевагу легкі та освіжаючі напої? Замовляйте біле вино в цьому магазині - в АЛКОМАГ величезний вибір і приємні ціни.

Декантирування проводиться в кілька етапів:

  • Декантер промивають гарячою водою.
  • Потім на стіл ставиться і запалюється свічка - в її світлі можна буде добре розгледіти осад на дні.
  • Пляшку вина відкорковують і починають повільно переливати в графин, щоб не потривожити осад і не перелити його в новий посудину. За допомогою свічки стежать за «поведінкою» осаду на дні.
  • В залежності від особливостей вина залишають його подихати на деякий час. Це може бути і 5, 30 хвилин.

Зазвичай виробники вказують інформацію про необхідність і тривалості декантирування на етикетці. Про всяк випадок, це питання можна уточнити у сомельє перед покупкою напою.

У ALCOMAG є доставка по всім містам України, у тому числі і в місто Хмельницький.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up