Декантація вина: що це і для чого це потрібно - розповідає ALCOMAG (Новини компаній)

Декантація вина: що це і для чого це потрібно - розповідає ALCOMAG (Новини компаній)

Напевно ви помічали, що в ресторанах вино перед подачею на стіл часто переливають в спеціальний графин. На практиці, це не тільки питання красивою подачі, але і важливий процес декантірування, який дозволяє розкрити смак і аромат напою.

Елегантні вина Франції не дарма вважають еталоном якості і смаку. Замовляйте оригінальні напої на сайті і відкривайте для себе неймовірні гастрономічні враження з АЛКОМАГ!

Для чого вино потрібно декантирувати

Декантація вина може знадобитися з двох причин:

  1. Якщо на дні вина в процесі витримки утворився осад, переливання його в новий посудину дозволяє отримати більш чистий напій, оскільки навряд чи нам сподобається спостерігати плаваючі в келиху частки і відчувати їх хрускіт на зубах під час дегустації. Хоча в цілому, осад у вині не варто сприймати як ознаку неякісного напою, а зовсім навпаки.
  2. У процесі переливання вина в декантер, напій насичується киснем, тобто відбувається ще й процес аерації. Деяким винам це необхідно, щоб в повній мірі розкрити свій аромат і смак, оскільки після контакту з повітрям кілька згладжуються таніни і спіртуозность аромат.

Які вина підлягають декантації

Зазвичай декантируванню підлягають елітні червоні сорти, які мають пристойну витримку. Зокрема, це зрілий Мальбек, Каберне Совіньон, Сіра, Гренаш.

Як правильно декантирувати вино

Якщо у вині утворився осад, і ви плануєте подати його до столу, підготовку слід почати заздалегідь. Перед подачею до столу пляшку потрібно не менше 2 днів зберігати у вертикальному положенні, щоб всі частинки осіли на дні.

Віддаєте перевагу легкі та освіжаючі напої? Замовляйте біле вино в цьому магазині - в АЛКОМАГ величезний вибір і приємні ціни.

Декантирування проводиться в кілька етапів:

  • Декантер промивають гарячою водою.
  • Потім на стіл ставиться і запалюється свічка - в її світлі можна буде добре розгледіти осад на дні.
  • Пляшку вина відкорковують і починають повільно переливати в графин, щоб не потривожити осад і не перелити його в новий посудину. За допомогою свічки стежать за «поведінкою» осаду на дні.
  • В залежності від особливостей вина залишають його подихати на деякий час. Це може бути і 5, 30 хвилин.

Зазвичай виробники вказують інформацію про необхідність і тривалості декантирування на етикетці. Про всяк випадок, це питання можна уточнити у сомельє перед покупкою напою.

У ALCOMAG є доставка по всім містам України, у тому числі і в місто Хмельницький.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:08 Перехід за кордон — 14 тисяч $: у Хмельницькому затримали організатора схеми photo_camera 10:10 Нові температурні рекорди зафіксували на Хмельниччині 09:07 Кубок Хмельницького з міні-футболу: визначилися учасники 1/4 фіналу 08:30 Курс валют у Хмельницькому на 8 липня Від читача 09:14 Як відірвати дітей від ґаджетів і подружити з англійською? У Хмельницькому стартував літній мовний табір — участь безоплатна 19:28 На 16 вулицях відключатимуть світло у Хмельницькому 8 липня (АДРЕСИ) 18:18 Попереджають про грози і град: на Хмельниччині очікується негода 17:29 Новий потяг Хмельницький — Тернопіль — Львів: ціни та графік 16:33 Хмельницька лікарня отримала статус одного з найкращих інсультних центрів Європи 15:57 До Хмельницького курсуватиме новий модернізований поїзд: як він виглядає 15:13 На Хмельниччині водійка збила дитину — хлопчика госпіталізували 14:39 Четверо лікарів із Хмельницького підробляли довідки для ухилянтів, — СБУ 14:01 Сказав, що доглядає маму — жителя Хмельниччини засудили на 5,5 років за відмову служити 13:18 Госпіталізували 12-річного хлопчика: на Хмельниччині зіткнулись автівки 12:38 100 тисяч $ неіснуючого боргу: у Хмельницькому затримали вимагачів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up