Рада Реформ Хмельниччини працюватиме над врахуванням інтересів громадськості під час розробки містобудівних документів Хмельницького

  • Alyonushka Bereza
Рада Реформ Хмельниччини працюватиме над врахуванням інтересів громадськості під час розробки містобудівних документів Хмельницького
24 грудня коаліція громадських організацій Рада Реформ Хмельницького презентувала проєкт «Прозора містобудівна документація міста Хмельницького». Реалізація ініціативи стала можливою завдяки підтримці Посольства Франції в Україні. Коаліція РРХ реалізувати проєкт впродовж наступних пів року. В рамках проєкту заплановано значну кількість публічних заходів (круглі столи, тренінг, громадські обговорення), які мають посприяти врахуванню громадських інтересів під час розробки та заствердження містобудівної документації міста Хмельницького. Також громадськість запланувала донесення важливості питань розробки містобудівних документів до мешканців Хмельницького.

24 грудня коаліція громадських організацій Рада Реформ Хмельницького презентувала проєкт «Прозора містобудівна документація міста Хмельницького». Реалізація ініціативи стала можливою завдяки підтримці Посольства Франції в Україні.

Коаліція РРХ реалізувати проєкт впродовж наступних пів року. В рамках проєкту заплановано значну кількість публічних заходів (круглі столи, тренінг, громадські обговорення), які мають посприяти врахуванню громадських інтересів під час розробки та заствердження містобудівної документації міста Хмельницького. Також громадськість запланувала донесення важливості питань розробки містобудівних документів до мешканців Хмельницького.

Довідково.

Відео дня

Містобудівна документація ‒ це затверджені текстові і графічні матеріали, якими регулюється планування, забудова та інше використання територій населених пунктів. Містобудівна документація місцевого рівня включає в себе генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій (зонінг) планування та детальні плани територій населених пунктів.
Правові та організаційні основи містобудівної діяльності встановлює Закон України "Про регулювання містобудівної діяльності", який спрямований на забезпечення сталого розвитку територій з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Упродовж 2017-2018 років проєктними установами на замовлення Хмельницької міської ради виготовлено такі проєкти містобудівної документації:
- «Коригування (внесення змін) генерального плану м. Хмельницький»;
- «Історико-архітектурний план м. Хмельницький з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів»;
- «Детальний план території центральної частини міста Хмельницького»;
- «м. Хмельницький. Детальний план території «Заріччя»;
- «План червоних ліній магістральних вулиць м. Хмельницький».
Представники громадськості міста напрацювали і надали більше сотні пропозицій та зауважень, які стосувалися грубих помилок, невідповідностей та неточностей у проектах містобудівної документації та їх графічних частинах.
«Ми акцентували увагу на порушеннях вимог законодавства України, необґрунтованих показниках у проєктах, забудові зелених та водоохоронних зон», ‒ наголосила співголова Ради Реформ Хмельниччини Людмила Казімірова.

На цьому співпраця міської влади з представниками громадськості щодо приведення містобудівної документації у відповідність до чинного законодавства завершилась.

«На жаль, результатів врахування пропозицій та зауважень ми, як представники коаліції громадських організацій Рада Реформ Хмельниччини, а також інші представники громадськості, не отримали, а також ці напрацювання не були враховані під час оприлюднення уже оновлених документів.
Чиновники Хмельницької міської ради не інформують мешканців міста про проекти важливих для міста документів і не проводять передбачених чинним законодавством України інформаційних заходів (презентацій, прилюдних експонувань, телевізійних програм, публічних конференцій тощо). Тому
громадськість, її активна частина, насамперед молодь, не може долучитися до обговорення важливих урбаністичних проблем міста. Гостро стоїть питання подальшої долі кінотеатру, зелених зон, заплави річки Південний Буг, які небайдужі хмельничанам». ‒ зазначає співголова Ради Реформ Хмельниччини
Альона Береза.

У зв’язку з цим коаліція громадських організацій Рада Реформ Хмельниччини упродовж наступних півроку буде активно стежити та впливати на ситуацію довкола містобудівної документації міста Хмельницького.
«Ми готові активно співпрацювати з посадовцями профільних департаментів та управлінь, депутатським корпусом Хмельницької міської ради заради напрацювання якісних містобудівних документів нашого міста» ‒ зазначила співголова Ради Реформ Хмельниччини Людмила Казімірова.

Ініціативу також підтримав почесний громадянин міста Хмельницького та представник Центру громадських ініціатив «Право Громади» та РРХ Володимир Швець. У своєму виступі він наголосив на важливості цього проєкту та важливості врахування усіх законодавчих норм під час розробки містобудівної документації міста Хмельницького.

Попереду у виконавців проєкту публічні заходи, на які під час презентації були офіційно запрошені і представники Хмельницької міської ради. Тобто орган місцевого самоврядування матиме чудову нагоду співпрацювати із громадськістю і в результаті напрацювати прозору містобудівну документацію, яка визначатиме мінімум наступне п'ятиріччя як розвиватиметься наш обласний центр.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up