355 мільйонів на утримання доріг Хмельниччини. Що саме робитимуть

355 мільйонів на утримання доріг Хмельниччини. Що саме робитимуть
Ілюстративне фото
  • Більшість шляхів Хмельниччини належить до доріг місцевого значення.

  • Вони постійно потребують латання та прибирання.

Цього року на утримання доріг місцевого значення Хмельницької області планують витратити понад 355 мільйонів гривень. Таку суму планує витратити державна установа «Служба місцевих доріг Хмельниччини». Відповідну інформацію розмістили у системі електронних закупівель «Prozorro».

Перш розповімо, які дороги на Хмельниччині належать до шляхів місцевого значення. Це маршрути серій «Т» («територіальні»), «О» («обласні») та «C» («районні»). Як приклад можна навести дороги:

  • Відео дня
    /li>

Таким чином йде мова про велику кількість малих автошляхів на території області. Чисельно вони переважають над шляхами державного значення. Дороги з Хмельницького, наприклад, на Вінницю та Тернопіль до місцевих не належать.

Експлуатаційне утримання доріг передбачає велику кількість робіт, а саме:

Таким чином експлуатаційне утримання полягає у підтримання нормального стану доріг у різні пори року.

Для виконання цього замовлення вже визначили й підрядника. Це дочірнє підприємство «Хмельницький облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія „Автомобільні дороги України“». Умови замовлення передбачають виконання робіт до кінця цього року.

ДП «Хмельницький облавтодор» — підприємство у державній власності. Воно зареєстроване у Хмельницькому в травні 2002 року. Основним видом діяльності є допоміжне обслуговування наземного транспорту, статутний капітал складає понад 30,3 мільйона гривень. Такі дані є в аналітичній системі «YouControl».

На початку минулого року «Служба місцевих доріг Хмельниччини» намагалася замовити утримання шляхів області, але в дещо інший спосіб. Територію регіону поділили на чотири частини за старими районами. За кожною з цих частин мали укласти договір на три роки, 2022-2024.

Оцінили послуги загалом у майже 943,5 мільйона гривень або ж майже 314,5 мільйона гривень на рік за всі місцеві дороги області. Однак згодом закупівлі скасували через запровадження воєнного стану.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Pavel Kondrashov

    Виходить так. Укпаїнську завзятість ніхто ніколи не переможе.
  • Вадим Прокопивнюк

    Відмивати гроші будуть....бо ямковий ремонт це золота жила щоб вкрасти😞
  • Андрей Гришнюк

    Кошти не маленькі!

    Цікаво,а скільки вкрадуть....

keyboard_arrow_up