660 тисяч на ремонт підземки в Хмельницькому. Дізналися деталі

660 тисяч на ремонт підземки в Хмельницькому. Дізналися деталі
  • На стан сходів у переході біля «Либідь Плази» часто скаржаться хмельничани.

  • Гранітні плити то тріскаються, то відвалюються.

  • Раніше їх вже замінили на виході до «АТБ».

  • Тепер же візьмуться за два інших виходи.

Підземний перехід біля торгового центру «Либідь Плаза» — одне з найбільш відвідуваних місць Хмельницького. Для багатьох містян це не тільки спосіб перетнути перехрестя Кам’янецької й Подільської, а й свого роду торговий центр. У підземці розташовані зо кілька десятків торгових точок — з квітами, сувенірами, електронікою, солодощами, овочами й фруктами. А в теперішні часи тут ще й перечікують повітряну тривогу.

У соцмережах дехто з хмельничан часом нарікає на стан сходів, що ведуть у підземку. З часу будівництва, 1993 року, вони вкриті гранітною плиткою. Остання через вплив опадів тріскається та відвалюється від основи. У лютому 2022 року комунальники відремонтували сходи, які виходять до супермаркету «АТБ». Там замінили гранітну плитку на звичайну тротуарну.

Тепер же комунальники вирішили взятися за виходи до «Ощадбанку» та «Першої аптеки». Журналіст vsim.ua сьогодні, 27 лютого, відвідав це місце. Гранітна плитка там не у надто хорошому стані — місцями вона розколота, місцями відокремлена від основи. Це ви можете побачити на фото після тексту статті.

Відео дня

Аби це виправити, комунальне підприємство по будівництву, ремонту та експлуатації доріг, яке є балансоутримувачем сходів, оголосило тендер. Таким чином мають знайти фірму, яка відремонтує виходи з підземки. Що ж саме хочуть зробити?

На обох виходах, згідно з опублікованим технічним завданням, мають виконати такі роботи:

Очікувана вартість ремонту сходів складає:

Таким чином загальна очікувана вартість робіт складає майже 660 тисяч гривень. Ця сума може бути знижена в процесі торгів. Підрядників мають визначити 6 березня. Це можуть бути як дві фірми, так і одна. Терміном виконання вказане 30 червня цього року.

Нагадаємо, що будівництво підземки біля «Либідь Плази» розпочали 1989 року, а завершили 1993-го. Вона налічує шість виходів. Голова виконкому міської ради Іван Бухал, за якого почали будівництво, розповідав, що об’єкт не був завершений. Також говорив, що сходи варто було б накрити, аби опади не псували їх.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (144)
  • Людмила Швец

    На ремонт подземки 660 тыс грн деньги имеются, а на ПВО, наверное, нужно жителям города собирать.
  • Нина Дзюбак

    Чому 660 ,кругом чертовщина,задовбали
  • Валентина Кміта

    Хмельничани,розумні люди,ви ж розумієте,що прильоти до нас не случайні.є криси,які інформують ворога,тому і було 3 ракети підряд.а ви ще даєте інфо про роботу ППО.а там  нє бійці,а ви стільки претензій їм навалили.треба мати совість.навіть а війну можно робити щось по уму.не хочете сходи,не будуть їх робити.
  • Ольга Рудюк

    Шановні керманичі, у вас хоч крихта людяності , залишилась?

keyboard_arrow_up