Дмитро Червонюк залишається на волі

Дмитро Червонюк залишається на волі
За клопотанням прокуратури та родини загиблого Олега Крушельницького у залі Апеляційного суду Хмельницької області розглянулася міра запобіжного заходу для Дмитра Червонюка. Після того, як 19-річний водій визнав свою вину повністю, позивачі відкликали клопотання.

Підставою для клопотання адвоката Крушельницьких і прокурора став саме той факт, що Червонюк звернувся   до органів державної міграційної служби, аби отримати другий закордонний паспорт.  Потерпіла сторона  обґрунтувала клопотання тим, що Дмитро  хотів виїхати за кородон і таким чином втекти від реального покарання.

Нагадаємо, що начальник Управління ДМС у Хмельницькій області  Олег Паньков підтвердив, що Дмитро Червонюк хотів отримати другий закордонний паспорт  у відділі централізованого оформлення документів № 2 Бортничі міста Київа.  Червонюк зізнався, що звертався у дану установу, але пояснити для чого йому ще один документ не зміг.  

-  Я не хотів ухилятися від рішення суду та закону, - каже Дмитро Червонюк. – Я дійсно був у Києві в лікарні та дійсно хотів зробити   другий закордонний паспорт, біометричний. Я не знав, що мені не можна його робити і я не маю права покидати країну… Я подзвонив до свого правозахисника і він сказав, що мені не можна його робити, тому я написав заяву на відмову.  

Відео дня
> Червонюк визнав свою вину повністю та звернувся до матері та брата Олега Крушельницького.

-    Я повністю визнаю свою вину. Я визнаю, що вбив вашого хлопчика, - сказав Дмитро.  

Після  того, як Червонюк визнав себе винним у аварії повністю, прокурор Гунько і захисник потерпілих   у залі суду відкликали свої клопотання про зміну запобіжного заходу  Дмитру Червонюку з особистого зобов’язання на тримання під вартою.  Раніше 19-річний водій визнавав свою вину лише частково.

Мати Дмитра Галина Червонюк сказала, що її сину потрібна термінова операція, але запевнила, що  вони будуть являтися на всі судові слухання.  

-   Вся родина визнає свою вину і тяжкість того, що трапилося, - каже мати водія. – Але я гарантую, що ніхто не буде переховуватися…   Йому дійсно потрібно поставити штучний клапан. Але ми будемо приходити на всі засідання.  

Родина Крушельницьких продовжує вимагати суворішого покарання для Червонюка.

-  Ми відкликали клопотання, бо Червонюк визнав свою вину повністю, - каже мати загиблого Олега Валентина Крушельницька. – Подивимося, що він казатиме на наступних засіданнях.

 Дата апеляційного розгляду буде відома пізніше.  

Нагадаємо, Дмитра Червонюка, сина депутата Хмельницької облради, учасника ДТП зі смертельним наслідком, відпустили з зали суду.  Відповідно до вироку, звинувачений Червонюк порушив 12.3 та 12.4 пункти Правил дорожнього руху та частину 2 статті 286 Кримінального кодексу Ураїни. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк 4 роки. Проте статтею 75 Кримінального кодексу України до нього застосовано іспитовий термін строком на один рік. Червонюка також позбавили права керувати автомобілем строком на 3 роки.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (97)
  • Anonymous

    http://vsim.ua/Novyny-Hmelnytskogo/DTP/na-zebri-po-ribalka-54-a-marshrutka-nasmert-zbila-zhinku-10324655.html - ту водій наїхав на жінку, яка померла - але покарання в нього має бути інше, ніж в Червонюка, чому? Тому що він проста людина і не зможе "відкупитися" за 10 000 у.о (У справі відкрили кримінальне провадження за статтею 286, частиною другою Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження». Якщо водія визнають винним, йому світить покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.)
  • Anonymous

    Чтоб ты был следующим под его колесами!
  • Anonymous

    О,активировался "адвокат дьявола"!
  • Anonymous

    Дибілоєде!!! При такій швидкості ця тварина не встигла б ні в якому випадку загальмувати. А воно ще й п`яне і слабе. На візочку буде їздити на зоні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up