Хмельницькі “пересічники” розповіли про дешеві авто з Європи, які не можна розмитнити

Хмельницькі “пересічники” розповіли про дешеві авто з Європи, які не можна розмитнити
  • З осені 2016-ого у Хмельницькому «пересічники» влаштовують акції протесту. Вимагають умов для купівлі якісних авто за нормальними цінами.
  • Власники авто на іноземних номерах кажуть, що купувати машини закордоном набагато дешевше. Але розмитнити в Україні вони не можуть.
  • «Пересічники» скаржаться, що після перших акцій їх частіше стала зупиняти поліція.

Власники автомобілів на іноземних номерах мають щороку перетинати кордон країни, де купили авто, і повертатися. Більшість із пригнаних автомобілів відносяться до класів євро-3 та євро-4. В Україні їх розмитнити не можна. Тому “пересічники” мають щороку їздити в країну, де купували авто.

Щоб добитися можливості розмитнення і зниження його вартості, “пересічники” почали влаштовувати акції протесту. Минулого року вони перекривали дорогу на Вінницю. Також виїжджали на майдан Незалежності. Навіть заявили, що їх стала частіше «душити» поліція. То чому «пересічників» стає все більше і чого вони добиваються журналісти vsim.ua дізнавалися у них самих.

Андрій Мудрак, власник «Mercedes C270» з литовською реєстрацією

Відео дня

 - У мене автомобіль на іноземній реєстрації. Я його не можу розтаможити, бо він не підпадає під стандарт євро-5. Чому не можна купити машину нижче цього класу за нормальну ціну і розтаможити? Я віддав за «Mercedes C270» 2001 року 2500 доларів. В нас якийсь «Жигуль» коштує 2000. За ці гроші в Європі можна купити нормальне авто. «Audi» «Passat» чи той самий «Mercedes». Він вищий класом і набагато краще тримається дороги. З такими авто буде менше аварій. Та й навіть якби можна було розтаможити наші авто, то це було б дорожче, ніж воно коштує. А машина євро-5 з розтаможкою обійдеться від 10 тисяч доларів.

Олександр Фортельний, власник  «Mercedes C270» з польською реєстрацією

 - Весь абсурд ситуації, що більшість наших авто не підпадають під категорію євро-5. Зате наш «Ланос» 2014 року в базовій комплектації навіть не має склопідйомника. Я вже не говорю про гідропідсилювач чи щось інше. У європейських машинах це все йде в базовій комплектації з 90-их років. В яку категорію можна класифікувати «Жигулі» чи «Ланоси»? Ні під яку. Але вони можуть їздити. А машина євро-3 чи євро-4 для наших доріг не підходить. Це ж абсурд.

Сергій Осіпов, власник «Audi A6» з польською реєстрацією

 - Я купив своє авто за 3300 доларів. Кожного року маю здійснити пере заїзд через кордон. За сучасних умов нормальний автомобіль в нашій країні можна купити за 9-10 тисяч доларів. В Європі таке ж обійдеться в 4-5 тисяч. Тобто за ці ж гроші можна купити машину своїй дружині чи дітям. Але для цього потрібні нормальні умови. Потрібно, аби дозволили розтаможувати авто 3 й 4 класу. Хоча б машини, які не старші 2000 року. Але в нас, при найнижчих зарплатах, йде сама дорога розтаможка. В Європі вона в середньому розтаможка, номера, страховка і техогляд обходяться в 300-400 доларів. В нас все набагато дорожче. Тому ми виступаємо за нормальні умови для купівлі якісних авто. Також ми розуміємо, що зараз вони зареєстровані на іноземних громадян. Ми ж хочемо, щоб вони реєструвалися на українців як безпосередніх власників. Держава поки не хоче цього врегулювати. Навпаки, поліція частіше нас зупиняє після попередніх акцій.

Нагадаємо, що сьогодні, 22 лютого, "пересічники" перекрили дорогу на Західно-Окружній. Організувала акцію ГО "Громадський контроль Поділля".

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up