Хмельницькі перевізники хочуть підняти вартість проїзду

Хмельницькі перевізники хочуть підняти вартість проїзду
  • У місті знову заговорили про нові тарифи на послуги громадського транспорту.
  • Перевізник Олександр Мішин заявив, що вартість має бути мінімум 6 гривень. 
  • Чому знову хочуть підняти тарифи і що про це кажуть в мерії., дізнавалися журналісти vsim.ua.

Востаннє тарифи на проїзд у Хмельницькому змінювалися у березні минулого року. Тоді вартість поїздки в автобусах і тролейбусах зросла на 1 гривню. В маршрутках – на 50 копійок. Не пройшло і року, як перевізники знову заговорили про те, що хочуть брати з пасажирів більше грошей. Першим про це заявив ФОП Мішин О. В (працює на маршрутах №12у, 21, 22, 58).

  • Ми зробили аналіз за увесь минулий рік. Собівартість проїзду на моїх автобусах становить близько 8 гривень. І це тільки за 2017-ий. Ми рахували по солярці по 25. Зараз ціна палива ще більше зросла. Та й усе інше дорожчає. Тому говорити про підвищення якості перевезень неможливо без підняття тарифів. Щодо моїх автобусів, то він має бути щонайменше 6 гривень. Якщо і далі буде 4 гривні, то можлива зупинка мого транспорту. За інших перевізників я поки не знаю, - каже Олександр Мішин.

За словами підприємця, він уже підготував відповідні розрахунки і збирається із ними йти в міську раду. Інші перевізники теж подумують про підвищення тарифів. Хоч ще не готують потрібних для цього документів. Зокрема, директор ТОВ «Рембудтранс» Петро Кузьмін теж відштовхується від вартості пального. Каже, що вона постійно росте і вони змушені будуть з часом звертатися до міськради з пропозицією змінити тарифи на перевезення.

Рішення про зміну ціни на проїзд в громадському транспорті приймає виконавчий комітет міськради. Його членом є заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко. Саме він є профільним замом мера з питань транспорту. Тому ми звернулися до нього із коментарем щодо можливого здорожчаня й того, що автобуси ФОП Мішина можуть не виїхати на маршрути.

Відео дня
  • Перед тим, як звертатися по цьому питанню, перевізнику (ФОП Мішин, - прим. автора) потрібно налагодити нормальний рух транспортних засобів. Щоб не було скарг у вихідні дні. І принаймні працювати по окремому графіку, але їздити у вихідні дні. І це не тільки по Мішину питання. Це питання по всіх. І взагалі питання дотримання графіків, питання дисципліни. Тільки після того, як все буде ходити чітко по графікам, коли скрізь будуть стояти GPS-трекери, коли все це буде налагоджено – тоді, теоретично, можна починати говорити про тарифи і піднімати це питання. До цього ми про це навіть і чути не хочемо, - каже Андрій Бондаренко. – Щодо можливої зупинки транспорту, то немає питань. Є інші перевізники в Україні, які із задоволенням це будуть робити.

Що буде з тарифами на проїзд і чи підніматимуть їх? Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Нагадаємо, що із 27 грудня минулого року у Хмельницькому змінили транспортну мережу. Нововведення не влаштували усіх хмельничан і вони скаржилися, що не можуть нормально добратися на роботу. Після отримання численних зверненнь в міськраді перевірили роботу громадського траснпорту і назвали 5 основних проблем.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (112)
  • Harry Kalenikof

    Минулого тижня їхав у Києві автобусом, маршрут № 37 (не близько, на мкр-н Чайка, що майже за містом), автобус великий, кондуктор всіх обілечує, вартість проїзду 4 грн (і всім вистачає, і перевізнику, і на з/п кондуктора). А нашим жлобам все мало !!!
  • Harry Kalenikof

    Минулого тижня їхав у Києві автобусом, маршрут № 37 (не близько, в мкр-н Чайка, що майже за містом), автобус великий, кондуктор всіх обілечує, вартість проїзду 4 грн. (і всім вистачає, і перевізнику, і на з/п кондуктора), а нашим жлобам усе мало !!!
  • Вадим Лукашик

    Ось так має бути у кожному місті України як зробили у Тернополі http://www.rada.te.ua/novyny/65268.html

  • Лариса Мисюра

    Інтервал   часу  між  тролейбусами  на  Гречани - треба  переглянути, вони  їдуть  усі  підряд  через 1 хвилину, а  сьогодня і  без  1  хвилини  обійшлося  .Спочатку  13  за  ним  став  57, далі  16  пока  сідала в  тролейбус  то  за  світлофором  щей  8а показався. а далі   нема  нічого від  25-40  хвилин. А  26  маршрут після 20-00 не  їздить  зовсім.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up