Хмельницький без маршруток: коли можуть реалізувати ідею з народу

Хмельницький без маршруток: коли можуть реалізувати ідею з народу
  • “Відмова від маршруток - підтримати” - виконком міськради може підтримати ідею хмельничан.
  • У міськраді планують, що “викоренять” малогабаритний громадський транспорт за п’ять років.

“Відмова від маршруток” - петицію з такою назвою хмельничани підтримали швидко. За 18 днів електронне звернення підписала необхідна кількість людей - 500. Тому петицію мають розглянути на засіданні виконавчого комітету Хмельницької міськради.

Проект рішення виконкому про розгляд звернення уже готовий. “Електронну петицію “Відмова від маршруток” підтримати”, - так звучить перший пункт у документі. В другому вказано, що управління транспорту і зв’язку міськради доручать розробити “Програму розвитку та вдосконалення міського пасажирського транспорту м. Хмельницького на 2018-2023 роки”.

Відповідно до цього пункту, повністю відмовитися від маршруток у Хмельницькому влада планує через 5 років - до 2023-ого. 

Відео дня
  • Програму ми будемо розробляти, якщо приймуть відповідне рішення. Будемо вивчати усі можливі варіанти, аби відмовитися від маршруток і реалізувати програму, - каже в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Хмельницької міськради Сергій Шепурев.

Голосуватимуть за проект про розгляд петиції “Відмова від маршруток” на одному із наступних засідань виконавчого комітету Хмельницької міськради. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Нагадаємо, раніше в міськраді говорили, що можуть піти за прикладом Тернополя і Львова. У цих містах вже розпочався процес відмови від маршруток. Там планують купувати середньо і великогабаритний транспорт у лізинг.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (37)
  • IGOR

    Зачем отказываться от маршруток? Разве город купит замещающее количество автобусов? Просто надо МОНЕТИЗИРОВАТЬ ЛЬГОТЫ и по примеру всех цивилизованных стран и городов, ввести Е-билет (возможно даже единый на весь транпорт, по примеру опять же подавляющего большинства цивилизованных стран и городов), и установить валидаторы во весь общественный транспорт города! Тогда все билеты будут "белыми", реально поступление денег в местный бюджет, которые позволят обновлять транспортные средства. У такой системы помимо прямого преимущества - избавления от коррпупции, есть ещё не менее важное - можно реализовать льготную пересадку. Многие города практикуют "90 минут". То есть с момента посадки, при пересадке в течении 90 минут - снимается цена не за 2 поездки, а к примеру 1,5, или вообще не тарифицируется (если в течении скажем 30 минут) и.т.п. Это решит немаловажную проблему - отсутствие маршрутов по всем направлениям! Человек будет знать, что он может воспользоваться пересадкой, и при этом не "разориться" на проездах! А касаемо перехода на автобусы - это не возможно сделать "щелчком пальца". Надо постепенно закупать и ставить на востребованные маршруты!

    IGOR reply IGOR

    Вижу дизлайк)) Конечно, какому перевозчику нужны валидаторы) Тогда никто не сможет рассказывать сказки о 20 пассажирах за круг, из которых 6 - льготники, чтобы аргументировать повышение цен до 20 гривен, или сколько они там хотят...

    Мастер Автополив reply IGOR

    Так как вы пишите, так живут в цивилизованных странах. У нас так если и будет, то через 50 лет.

    IGOR reply Мастер Автополив

    https://khm.gov.ua/uk/content/pro-vprovadzhennya-avtomatyzovanoyi-systemy-obliku-oplaty-proyizdu-v-miskomu-pasazhyrskomu

    Ого! Всё-таки работы в этом направлении ведутся! Причём, насколько я понял, валидаторы хотят установить во весь транспорт города, независимо от формы собственности. Проезд можно будет оплачивать как банковской картой, так и персонифицированными (с возможностью пополнения)  и не персонифицированными билетами. Так же разовую поездку можно будет оплатить у водителя. Считаю, что это большой шаг вперёд... Главное, чтобы доход реально был направлен на развитие общественного транспорта города.

    Ну и конечно надо обязательно монетизировать льготы...

    IGOR reply Мастер Автополив

    Желание - это тысяча возможностей, а не желание - это тысяча причин... Было бы желание, сделали бы за пол года... А не будет желание - то и через  лет ничего не поменяется.

    IGOR reply IGOR

    А не будет желания - то и через 50 лет ничего не поменяется...

    Мастер Автополив reply IGOR

    Одного желания мало, нельзя ничего поменять, если менталитет свинский. Уже какая революция по счету? и нихрена не меняется. Только хуже.

    IGOR reply Мастер Автополив

    Так а революции это что? Обман для пересичных громадян! Под шумок недовольства, выводят свои парт-организации (если вспомнить последнюю, то сначала "творчий майдан" был с Русланой Лыжичкой и кричали: "без политиков, без политиков", выгоняли политиков со сцены ( в частности Михальчишина из Свободы), а потом раз, и вывели все партогранизации и тогда это была уже не революция от людей, а желание одних политиков сесть в кресла других, но сделать это руками и на крови других людей... Да, в целом понимаю течение ваших мыслей и поддерживаю! Сама собой коррупция не поборется, мусор в урны не залетит, сопля из нозри в салфетку и урну не попадёт, и.т.д.... Всё начинается с самих людей, и пока люди позволяют считать себя скотом, они и будут скотом...
  • Анонім

    Мер і його молодая команда вирішили покарати неслухняних маршруточників. Без сумніву самі сфабрикували запит від суспільства.  І ім по фігу на те, що після їх реформ з автоперевезеннями вже не можна нормально добратися по місту. Хочуть попри все показати, хто начальник.
  • Andy Andy

    Та не дай Боже повернутись у ті часи! Чекати з хвилин 20-30 того автобуса і їхати як шпроти в банці. Як можна цю дурню хотіти? Чи хтось вважає, що великі буси будуть ходити так часто, як зараз марштрутки і їх буде така ж кількість? За які гроші? І що буде на дорогах? Ви на роботу будете добиратись у 2 разі довше! В нас місто маленьке з вузькими вулочками!
  • Жанна Люба

    Тепер зрозумило , чого зранку люди неможуть доихати на роботу ! (Речовий ринок ) Жах...
    Пидтримую
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up