Місто без маршруток: ідею хмельничан розглянуть в мерії

Місто без маршруток: ідею хмельничан розглянуть в мерії
Фото vsim.ua.
  • Електронне звернення хмельничан до влади набрало необхідну кількість підписів.
  • Владу просять відмовитися від маршруток у місті.
  • Петицію розглядатимуть на засіданні виконавчого комітету.

Всього 18 днів знадоилося для того, щоб петиція про відмову від маршруток набрала необхідний мінімум в 500 підписів. Тому влада буде зобов’язана відповісти на дане електронне звернення. Але коли це трапиться, поки невідомо. Нагадаємо, що петиції вже розглядаються на засіданні виконавчого комітету Хмельницької міськради.

"Міські пасажирські перевезення знаходяться в жахливому стані. Переповнений транспорт не тільки у час пік, водії "маршруток" напаковують свій транспорт так, що він схожий на консерву з кількою (не дай бог якесь ДТП). 
Просимо підняти питання про повну відмову від малих автобусів – так званих маршруток і організацію перевезень електротранспортом та зручними великогабаритними автобусами. Міська рада має розробити дорожню карту переходу на зручний транспорт та щоб перехід відбувся протягом п'яти років. 
Також є необхідність забезпечити весь громадський транспорт пандусами та спеціально обладнаними місцями для людей з інвалідністю", - йдеться у петиції.

Раніше сайт vsim.ua уже писав про дану ідею, яку в петиції подав хмельничанин Микола Гоцалюк. Тоді ми звернулися до мерії і там нам розповіли про можливу відмову від маршруток і переходу на великогабаритний громадський транспорт. Ось що там говорили:

Відео дня
  • Ми розглядаємо варіанти закупки в лізинг екологічного транспорту. Це можуть бути автобуси на газу, електроавтобуси чи тролейбуси на автономному ходу. Ми вивчаємо ситуацію. намагаємося вести перемовини. Ми поки цього не афішуємо, але такі плани маємо, - казав заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко. - При закупівлі нового транспорту маршрутки самі собою будуть “відмирати”.

Нагадаємо, що рішення про поступову відмову від маршруток уже прийняли у Тернополі та Львові.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (48)
  • Денис Токарев

    Сима, что ты советуешь пассажирам? Я вижу ты их считаешь за биомассу. Многие пассажиры, я уверен богаче тебя.

    Сіма reply Денис Токарев

    Не сумніваюсь, що "богаче", але жадні 100%
  • Денис Токарев

    Сима, что означает, пассажир громадського транспорту у минулому? Ты что стал алигархом?)) И нифига ты не справедливый))

    Сіма reply Денис Токарев

    Я просто сам собі заборонив їздити у такому некомфортному транспорті, не чекаючи поки влада заборонить або пасажири забажають щоб був комфорт, тобто почнуть платити адекватну вартість за проїзд. Краще пішки, ніж мучити себе через когось
  • Денис Токарев

    Сима, ну ты прям достал с цибулею. Типа водители не смердят потом(

    Сіма reply Денис Токарев

    Може тому вони і просять пройти далі, щоб пасажирам було комфортно і не відчували запаху  цибулі від них (водіїв), а вони лізуть і лізуть на водія
  • Oleksandr

    Сіма, тут переписують пасажири!!! Ти явно представник чи власник від того металолому. Не вішай лапшу, які бідоданшні маршрутчики, собівартість їх роботи 7грн, а чого тоді на конкурс перлися в збитковий бізнес? І хто може підтвердити такі розрахунки, якщо квитки не видаються??? Якщо нерентабельно автобуси типу 21(а замінити ними як мінімум 29,49,35 полюбому рентабельно), то хоча б повинні бути розміру Богданів, або розміру звичайних маршруток, АЛЕ двері повинні самі відкриватися і повинна бути площадка(такі варіанти вже їздять і вони значно кращі). І водіїв треба пресувати, щорб не пхали людей вище всяких норм "проходимо по салону" :-)

    Сіма reply Oleksandr

    Людей не пресують, а люди самі налазять. Прохання пройти по салону, щоб над головою не стояли і дихали цибулею

    Сіма reply Oleksandr

    Не представник і не власник, швидше пасажир громадського транспорту у минулому. Просто люблю правду, а не брехню (тобто мрії пасажирів, які не збігаються із реальністю).  Пасажирам раджу спробувати організувати будь який бізнес, а зокрема у даному випадку перевезення у маршрутках і зробити висновок наскільки прибутково возити за 4 гривні. Я розумію, що зарплати малі у багатьох, але ж потрібно розуміти, що і водіям потрібні нормальні зарплати як мінімум 20 тис. гривень, але вони переважно 25-30% від цієї суми зараз отримують. А хіба можна на ці гроші не те що щоб жити, а навіть вижити? І не потрібно зараз про пенсії і зарплати у державному секторі. Ці люди або змушені підзаробляти, або живуть на межі. Дякуємо революціонерам і обраній більшістю владі. Тому не потрібно зараз із когось робити крайніх і змушувати їх вас годувати, економити ваші мізерні кошти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up