Кільце на перехресті Залізняка та Панаса Мирного. Як робитимуть та навіщо (СХЕМА)

Кільце на перехресті Залізняка та Панаса Мирного. Як робитимуть та навіщо (СХЕМА)
  • У мікрорайоні Озерна має з’явитися перша кільцева розв’язка.

  • Вона об'єднає Залізняка, Панаса Мирного та Гетьманську.

  • Що про це відомо?

На Озерній може з’явитися нова кільцева розв’язка — перша у мікрорайоні та четверта у Хмельницькому. Її передбачають розташувати на перехресті Панаса Мирного, Залізняка та Гетьманської. Управління комунальної інфраструктури замовило проєкт на реконструкцію перехрестя. Документація обійдеться у 88 952 гривні. Про це йдеться у системі електронних закупівель «Prozorro».

Згідно з технічним завданням, проєктант має передбачити виконання таких робіт:

  • Відео дня
    /li>

Для людей з інвалідністю передбачене пониження бордюрів на пішохідних переходах та укладання тактильної плитки. Проєктна документація має бути виготовлена до 20 грудня.

Навіщо ж потрібна розв’язка на перехресті? Про це ми запитали у заступника міського голови Василя Новачка:

— Там на пішохідному переході (перед перехрестям з боку вулиці Кармелюка — прим. авт.) доволі часто збивають пішоходів, воно аварійно-небезпечне. Окрім того, виїжджати з лівим поворотом з Залізняка на Панаса Мирного дуже складно, в години-пік практично неможливо. Коло зменшить швидкість транспорту, відтак пішохідний перехід стане значно безпечніший. І буде зручніше виїжджати транспорту з вулиці Залізняка, — пояснив чиновник.

Як розповів Василь Новачок, коло буде сповільнювати рух транспорту до безпечного рівня:

— Наразі Панаса Мирного на тій частині має суцільну пряму лінію для руху, по суті, навіть далі переходить у вулицю Кармелюка. І якщо люди (водії — прим. авт.) потрапляють у зелене світло світлофора, набирають там швидкостей абсолютно неприйнятних для міста. Тому треба було ставити на тому перехресті або світлофорний об’єкт, для того, щоб забезпечити безпеку переходу, або коло. Ми вирішили, що коло буде краще, — сказав заступник міського голови.

Приблизне розташування кола переглядайте на схемі. Точне розташування буде визначене під час виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Татьяна Демьянюк

    Опять Озёрная))) других районов нет?????
  • Светлана Стратийчук

    Пустили на вулицю Заводську хоть би безпровідний тролейбус раз. 50 ходить дуже рідко. Мали б совість проектанти місцеві!!!
  • Alexandr Snigur

    А Дубово вже зробили і що?У мене таке відчуття що це проектує людина далека від цього.Чергове "освоєння" коштів!
  • Денис Шевчук

    Озернянский р_он это круто.

keyboard_arrow_up