На Бандери та Нижній Береговій змінять організацію руху. Дізналися деталі

На Бандери та Нижній Береговій змінять організацію руху. Дізналися деталі
  • Рухаючись у бік проспекту, тролейбуси та автобуси змушені переїжджати зі смуги на смугу.

  • Тим часом на Нижній Береговій водії конфліктують, бо не можуть роз’їхатися.

  • Що хочуть зробити комунальники?

Вулиці Хмельницького навантажені транспортом по-різному. Десь заторів немає, а десь вони є звичною картиною навіть у позапіковий час. Однією із таких проблемних точок є перехрестя Бандери, Зарічанської та Нижньої Берегової.

При в’їзді до цього перехрестя з боку центру міста є дві смуги. Права призначена для руху праворуч (на Зарічанську), ліва — прямо (до проспекту Миру) та ліворуч (на Нижню Берегову). Відповідно, весь транспорт, в тому числі громадський, який прямує вулицею Бандери в бік проспекту Миру, повинен обов’язково проїхати через ліву смугу.

Особливо цікавою є ситуація з громадським транспортом, який прямує у бік проспекту Миру. Тролейбуси та автобуси, висадивши пасажирів на «Електроніці», повинні переїхати ліворуч, а на перехресті повернутися праворуч, аби далі мати можливість виїхати у спеціально призначену для них смугу. Внаслідок цього всього можна спостерігати картину, коли в правій смузі перед перехрестям транспорту мало, а у лівій багато та утворюються черги.

Відео дня

В управлінні комунальної інфраструктури вже підготували проєкт зміни організації дорожнього руху, який стосується Бандери та Нижньої Берегової. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Олександр Ковальчук. Проєкт вже погоджений управлінням патрульної поліції, а його реалізація запланована на наступний рік. Що ж хочуть зробити?

Організація одностороннього руху на Нижній Береговій замість двостороннього. Він буде спрямований у бік вулиці Бандери. Заїжджати на Нижню Берегову транспорт буде через Верхню Берегову та провулок Першотравневий. За словами Олександра Ковальчука, така необхідність зумовлена занадто малою шириною вулиці. Навіть легковим авто там важко роз’їхатися, через що між водіями періодично стаються конфлікти.

— Тут дуже вузька ділянка така, що машини фактично не можуть через неї, а також через забудову, розминутися. Тут стоїть знак, що, наприклад, авто (які рухаються з боку Бандери — прим. авт.) мають перевагу перед зустрічними (які рухаються в бік Бандери — прим. авт.), але не завжди цього дотримуються. І, коли вони з’їжджаються докупи, то починають там дуже часто між собою відносини з’ясовувати. Ми запропонували, і вже люди давно пропонували, односторонній рух. Подивимося, зробимо, якщо він буде працювати, отже, так і буде, — розповів Олександр Ковальчук.

Відкриття руху прямо з правої смуги в бік проспекту Миру. Це стане можливим завдяки зміні, що описана вище. В результаті з правої смуги транспорт рухатиметься і на Зарічанську, і в бік проспекту Миру. Таким чином тролейбусам та автобусам після висадки пасажирів не потрібно буде переїжджати зі смуги на смугу.

Виділення окремої смуги для громадського транспорту від проспекту Миру до Зарічанської. На неї можна буде заїжджати приватному транспорту для виконання поворотів.

Скорочення смуги для громадського транспорту, який прямує у бік проспекту Миру. Вона починатиметься від вулиці Підгірної.

Знак 5.16 «Напрямки руху смугами» перед перехрестям Бандери, Зарічанської та Нижньої Берегової
Вулиця Нижня Берегова

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up