«Маємо тупік» - Хмельницька міськрада про конкурс перевізників і програний суд

«Маємо тупік» - Хмельницька міськрада про конкурс перевізників і програний суд
  • Хмельницька міськрада програла суд «АТП Поділля-Тур».
  • Підприємство отримало право взяти участь в конкурсі для перевізників.
  • Раніше міськрада не прийняла документи від приватника через те, що він спізнився всього на 7 хвилин.
  • Через рішення суду, цього року конкурс перевізників можуть і не провести.

З нового року у Хмельницькому має запрацювати нова транспортна система. Щоб возити пасажирів за зміненою схемою руху, перевізники подалися на конкурс. Спочатку в міськраді повідомляли, що змагатися за маршрути виявило бажання сім підприємств – шість хмельницьких і одне одеське.

До цього списку може добавитися ще одне – «АТП Поділля-Тур». Підприємство подало документи всього на 7 хвилин пізніше визначеного терміну. Через це їх не прийняли. Перевізник не погодився з таким рішенням міськради, й подався до суду. Розгляд позову відбувся сьогодні, 20 жовтня. Хмельницький міськрайонний суд задовольнив його і зобов’язав мерію все-таки зареєструвати документи «АТП Поділля-Тур».

Корисне посилання

Актуальні ціни на Baw у Хмельницькому на Automoto.ua.

Що каже міська рада

В мерії поки не визначилися, чи будуть подавати апеляцію на рішення суду. Кажуть, що чекатимуть на повний текст постанови. Також в міськраді розповіли, як і коли проходитиме конкурс далі і що буде, якщо його не встигнуть провести до 1 січня 2018-ого.

Відео дня

 - Конкурс мав відбутися 23 жовтня. Але він не може відбутися в цей день з тої причини, що в нас є чинною ухвала суду, яка зобов’язує призупинити проведення конкурсу. На сьогоднішній день ми маємо тупік. В понеділок ми звичайно збираємо конкурсний комітет. Очевидно, я оголошу першу ухвалу, я оголошу постанову суду і фактично оголошу те, що ми не можемо провести конкурс. Принаймні до того моменту, поки постанова суду вступить в дію. Орієнтовно це 3 листопада, - каже заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко. – Якщо ми не подаємо апеляцію, то маємо отримати документи від «АТП Поділля-Тур». Ми маємо вивчити їх, направити запити в Укратрансбезпеку, поліцію, щоб нам дали інформацію по ним. Тільки після того ми зможемо провести конкурс. Якщо буде позов, то звичайно все затягнеться на невизначений термін.

Конкурс можуть провести наступного року

Конкурс на визначення перевізників у 2017 році можуть не провести через рішення суду. Воно затягує процес із визначення підприємців, які хочуть працювати на міських маршрутах.

Якщо він все-таки не відбудеться до 1 січня 2018 року, то міськрада використає «план Б». Як повідомив Андрій Бондаренко, міськрада, як замовник, може призначити тимчасових перевізників на три місяці.

 - Протягом цього періоду ми зможемо провести конкурс. Це не позначиться на якості перевезень. Те, що ми маємо намір збільшити кількість великогабаритного транспорту, ми ці зобов’язання з себе не знімаємо. 1 січня хмельничани побачать на вулицях значно більше комфортного транспорту. Також призначатимемо лише тих перевізників, які обладнали свій транспорт GPS-навігацією, - каже Андрій Бондаренко.

Слідкуйте за оновленнями разом із vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Заморений холодом

    Яка бюрократія аж "страшно" і смішно. Всього через запізнення у сім хвилин робити бурю у стакані води. Потрібно бути у всіх напрямках роботи такими бюрократами, а не вибірково.
  • Роман Савчук

    ці перевізники задрали. працюйте за правилами. є строки. не встигли. досвіданія. чи там один день був на подачу? ще ті клоуни вчора боячись за свій хліб мітингували на заводській проти одеського перевізника. гляньте спочатку на себе і на своїх бидловодіїв. вони ж у вас більшості до пасажирів ставляться як до якогось непотребу

    Заморений холодом reply Роман Савчук

    Запізнення на сім хвилин всього, а не сім годин, днів чи тижнів. Це не причина для показу принципу "хто у домі хазяїн". А якщо вже такі принципові, то нехай у всіх напрямках діяльності показують цю принциповість, а не лише де їм вигідно. Симчишин на Майдані гарлапанив, що так не повинні вести себе чиновники і клявся що таким ніколи не буде, якщо стане чиновником
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up