Ми перевірили: чи дотримуються нових правил перевезень на хмельницьких вокзалах

Ми перевірили: чи дотримуються нових правил перевезень на хмельницьких вокзалах
  • Із 21 жовтня в Україні почали діяти нові правила перевезень.

  • Відтепер, щоб поїхати в іншу область, необхідні документи про вакцинацію або негативний результат тестування на Covid-19.

  • Чи дотримуються цього на на вокзалах Хмельницького та як реагують водії та пасажири?

Відсьогодні, з 21 жовтня, діють нові правила пасажирських перевезень між регіонами. Відтепер з Хмельницького в іншу область на громадському транспорті не можна дістатися без документів про вакцинацію або негативного результату тестування на Covid-19. Мова йде про автобуси, потяги та міжрегіональні літаки.

Журналістка ВСІМ Юлія Подлюк відвідала два вокзали Хмельницького - Автостанцію №1 та залізничний вокзал й перевірила, чи дотримуються там нових правил.

Що відбувається на залізниці?

Про те, як працюють та їздять за новими правилами, журналістка запитала у провідників та пасажирів на пероні залізничного вокзалу.

Відео дня

Близько 11.35 на колію прибув потяг сполученням Хмельницький-Лисичанськ. Пасажир, що виходив з вагона, розповів, що у нього жодних документів про вакцинацію чи ПРЛ-тестів не вимагали. Справа в тому, що він сідав у потяг вчора, 20 жовтня, коли нові правила ще не діяли.

Провідниця, з якою журналістка намагалася поспілкуватися, відмовилася від коментарів.

Коли відбувалася посадка на потяг сполученням Хмельницький-Київ, провідники перевіряли в пасажирів документи, наголошуючи: “Потрібен сертифікат”. Очевидно, що мова йшла про документ вакцинації.

Вони розповіли, що документи перевіряють обов'язково. Однак додали, що поки ніхто не нарікав й з вагона нікого проганяти не доводилося.

У свою чергу пасажири розповіли, що до нововведень ставляться прихильно.

У цей час з гучномовця попереджали про нововведення, додаючи, що вимоги не стосуються неповнолітніх.

Що відбувається на автовокзалі?

На Автовокзалі №1 о 12.00 було не дуже людно. Більшість автобусів, які стояли на платформах, були приміського сполучення. Також був автобус міжнародного рейсу та малогабаритна маршрутка сполученням Хмельницький-Гайсин. До неї якраз заходив юнак, показуючи водієві сертифікат вакцинації.

Водій Олександр розповів, що документи перевіряє обов'язково. Сертифікати або довідки вимагає навіть у тих, хто хоче проїхати в межах однієї області.

За його словами, вже в перший день роботи йому довелося відмовляти пасажирам у посадці через відсутність у них необхідних документів. Чоловік додав, що через це він вислухав чимало обурення й на свою адресу, й на адресу влади. 

Він простягнув журналістці невеликий папірець-підтвердження про отримання першої дози вакцини. На запитання, як він ставиться до нових правил, відповів:

Чи були рейдові перевірки?

Як повідомляв головний санітарний лікар Ігор Кузін, відповідальність за дотримання карантинних вимог громадському транспорті несе перевізник. За його словами, саме перевізники мають перевіряти COVID-безпечність пасажирів. Їх контролюватимуть Нацполіція та “Укратрансбезпека”. Для цього в Україні вирішили створити 900 мобільних бригад, які стежитимуть за дотриманням карантину, в тому числі за порушеннями маскового режиму.

Варто зазначити, що журналістка спостерігала за подіями на залізниці близько 40 хвилин, на автовокзалі - близько півгодини. Однак за цей час не побачила жодного поліцейського патрулю з рейдовою перевіркою.

Нагадаємо, нові правила актуальні як для регулярних, так і нерегулярних перевезень. Однак вони не стосуються осіб, що не досягли 18-річного віку. Детальніше про нововведення читайте з посиланням: Нові правила перевезень діють з 21 жовтня: нагадуємо основні зміни

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (44)
  • Антон

    Новачек виновен
  • Вова Кольков

    Щ
  • Малярчук Дмитро

    В які країні ми живемо?це жах.конституцію топчуть безкарно....а громада взагалі безмозгле залякане стадо баранів....озерніться навколо....статистика смертності від ковіда.приховується.а те шо публікують брехня.та навіть те шо публікують в межах країни це норма.а от те шо обмежують право на медичну таємницю.рішення нюргберзського суду про заборону медичних дослідів на людях.конституцію украіни де прописано те шо не мають права змушувати людину до медичних дій.дивіться статті 8.21.та задумуйтесь....не будьте баранами.
    А ти автор Просто Погана людина ЯкаЗаГрошіНаВеликдинь В церкві нагаде!
  • Алексей Матвиенко

    Цікаво чи маршрутка- автобус буде їхати одним або трьома пасажирами і хто це буде контролювати також компенсовавати.

keyboard_arrow_up