Місця підвищеної аварійності на Хмельниччині: аналіз та карта

Місця підвищеної аварійності на Хмельниччині: аналіз та карта
ДТП на Давидковецькому перехресті 29 вересня 2020 року
  • Пошкоджені авто, травмовані та загиблі люди.

  • Окремі місця на дорогах з’являються у новинах про ДТП частіше за інші.

  • Пояснюємо, що саме за ділянки та де вони розташовані.

Аварії на дорогах — часте явище, яким вже мало кого здивуєш. На Хмельниччині є місця, в яких ДТП може не бути роками, а на деяких ділянках вони стаються по кілька разів на рік. Ми дізналися, в яких місцях найчастіше стаються аварії, та проаналізували дорожні умови на них.

Інформацію щодо ділянок нам надали в Службі автомобільних доріг у відповідь на наш запит. Згідно з документом, в області налічується п’ять аварійно-небезпечних ділянок та одне місце концентрації ДТП. Далі наводимо їхній перелік.

  • Відео дня
    /li>

Також ви можете переглянути ці ділянки на карті.

Більшість ділянок об’єднує те, що вони розташовані у Хмельницькому районі на трасах М-30 та Н-03. Останні належать до найбільш «аварійних» в Україні. Такими є дані сайту «Слово і діло». Тепер проаналізуємо кожну ділянку окремо.

Траса М-03 біля повороту на Лозову. Аварійно-небезпечна ділянка має протяжність 100 метрів. Після неї, якщо рухатися у напрямку від Хмельницького, є різкий поворот ліворуч.

У жовтні 2020 року ми розповідали вам про ДТП, яка сталася саме на цій ділянці. Тоді вантажівка «ЗІЛ» зупинилася на перехресті, аби пропустити зустрічні авто, маючи намір повернути на Лозову. В неї врізався «ВАЗ», який їхав у напрямку Волочиська. За версією слідства, викладеній у реєстрі судових рішень, водій «ВАЗу» не обрав безпечної швидкості руху та не дотримався безпечної дистанції. Результатом зіткнення стала загибель водія, його дружини та сина.

Траса М-03 — Давидковецьке перехрестя. Аварійно-небезпечна ділянка має протяжність 400 метрів. Це відрізок дороги від перехрестя в напрямку Копистина. На перехресті сходяться три магістральні напрямки — дороги на Вінницю, Хмельницький та Тернопіль. Також від перехрестя починається основний виїзд із села Давидківці.

Одна з останніх значних аварій на перехресті сталася у вересні 2020 року. Тоді зіткнулися вантажно-пасажирський мікроавтобус «Mercedes-Benz Sprinter» та вантажівка «Mercedes-Benz». В результаті 72-річний водій мікроавтобуса помер у кареті «швидкої».

У січні 2020 року на перехресті збили 60-річного чоловіка, який переходив дорогу в невстановленому місці. На нього наїхала «Audi», яка прямувала з боку Хмельницького у напрямку Вінниці. У лютому 2019 року на перехресті збили велосипедиста. Як повідомляв «5 канал», чоловіку було 59 років.

Траса Н-03 поблизу Скаржинців. Як повідомили у Службі автомобільних доріг Хмельниччини, аварійно-небезпечних ділянок тут дві — протяжністю 717 та 1 329 метрів відповідно. Проміжок між ними — 34 метри. Загалом ділянки є прямими, але до та після них є різкі повороти.

Серед останніх ДТП біля Скаржинців — зіткнення «Audi» та «Mercedes-Benz Sprinter». В результаті легковик з’їхав у кювет та загорівся. Двоє його пасажирів — 47-річна жінка і 13-річний хлопчик — загинули на місці. Водія госпіталізували до лікарні.

Ще одна ДТП з двома загиблими сталася у листопаді 2020 року. Тоді біля Скаржинців зіткнулися дві «Skoda Octavia». У першому авто загинули 42-річний водій, отримали травми 36-річна жінка та двоє 6-річних дітей. У другому авто отримав травми 32-річний водій, а 32-річний пасажир загинув.

Траса Н-03 біля Правдівки. Місце концентрації ДТП має протяжність 1 300 метрів. Ділянка є майже прямою, поблизу неї поворотів немає. Наявне перехрестя з дорогою обласного значення, яка прямує на Жилинці та Шарівку.

У грудні 2020 року біля Правдівки сталася ДТП, в якій зіткнулися легковик «Таврія» та мікроавтобус «Renault». В результаті водій «Таврії» отримав травми та був госпіталізований.

У квітні 2020 року біля Правдівки під авто потрапив пішохід. 30-річного чоловіка доставили до реанімації у важкому стані. Аналогічна аварія сталася у жовтні 2019 року. Тоді авто потрапив чоловік, який переходив дорогу нерегульованим пішохідним переходом. Його доставили до лікарні.

Траса Н-25 — вулиця Митрополита Шептицького у Шепетівці. Має протяжність 122 метри. Ділянка фактично виконує функції об’їзної, якою транспорт прямує в напрямку Славути, Нетішина та Новограда-Волинського, оминаючи Шепетівку.

Читайте також: Нова об’їзна дорога біля Хмельницького: що відомо (КАРТА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Mihail Pigulyak

    Учора їхав з Херсонської обл, був здивований, як порушують правила обгону двохповерхові автобуси та фури: при 110км/год , в закритому повороті на підйом.. треба головою крутити на 360 градусів
  • Руслан Шальверчук

    Раніше були МЕНТИ які стояли в засадах і їх трохи боялися,а тепер ПОЛІЦІЯ якої ніде не видно і на яку ложили.Наведу приклад:їхав я 26.07.з Хмельницького в Ярмолинці ні одного поліціанта небачив,а порушень обгону нарахував 37 і це на короткому відрізку дороги.Питання:нафіга їх тримати?

    Руслан Шальверчук reply Руслан Шальверчук

    Serhii Muzyka якби ті сови не спали,а щось робили то був би товк.Просто так до пожилих знають як докулупатись,а  тих крутих гонщиків небачуть

    Serhii Muzyka reply Руслан Шальверчук

    Руслан Шальверчук Поки будуть дятли,які обганяють по суцільній ,поліція не допоможе.

    Гугл Гугл reply Руслан Шальверчук

    За їх( поліціянтів) більшу кількість - утримання- ти перший завоєш що не треба стільки.

    + що при старих мєнтах, що зараз- кількість дтп аналогічна. Так що то міф- от були часи., ментів боялись... угу...

keyboard_arrow_up