Смертельна ДТП поблизу Скаржинців: постраждала каже, що поліція нічого не робить

Смертельна ДТП поблизу Скаржинців: постраждала каже, що поліція нічого не робить
  • В аварії, яка сталася в листопаді минулого року, загинули дві людини.

  • Постраждала Оксана Трубіцька досі перебуває на лікарняному.

  • Вона розповідає, що навіть не знала про відкриття кримінального провадження.

12 листопада минулого року поблизу Скаржинців Розсошанської ОТГ сталася смертельна аварія. Близько 19:00 на трасі Н-03 зіткнулися два авто «Skoda Octavia». В результаті аварії водій першого авто, 42-річний хмельничанин, загинув. Пасажири цієї машини, 36-річна жінка та двоє 6-річних дітей, отримали травми. Водій другого авто, 32-річний хмельничанин, отримав травми, а його пасажир, також 32-річний чоловік, загинув.

Як стало відомо згодом, загиблим 42-річним водієм був колишній начальник Ізяславського відділення поліції Олександр Трубіцький. Постраждала 36-річна пасажирка — це дружина загиблого водія Оксана Трубіцька. За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили загибель кількох осіб»).

Два тижні тому до редакції vsim.ua звернулася Оксана Трубіцька, яка постраждала у ДТП поблизу Скаржинців. Вона розповіла, що того дня її сім’я їхала до батьків. Після аварії її доставили до реанімації обласної лікарні. Згодом Оксану Трубіцьку перевели до звичайної палати, а зараз вона перебуває на лікарняному та лікується амбулаторно. До роботи вона досі не повернулася.

Відео дня

Оксана Трубіцька розповіла нам, що з моменту аварії з нею не спілкувалися правоохоронці, а про відкриття кримінального провадження вона дізналася з нашого сайту:

— ДТП було 12 листопада, і мене в очі і я в очі не бачила слідчого, і я навіть не знаю щось по справі. Мене це цікавить. З моменту аварії зі мною ніхто не спілкувався зі сторони поліції. Не було ні листів, ні викликів, нічого. Мене хвилює, що ніхто взагалі ніяк не реагує. Працівники поліції мають відреагувати, навіть якщо звичайна людина загинула, а загинув їхній працівник колишній, — розповіла Оксана Трубіцька.

Аби перевірити цю інформацію, ми подали запит до головного управління Національної поліції у Хмельницькій області. Зокрема, у документі ми поцікавилися такими питаннями:

І на жодне з цих питань ми відповіді не отримали. Правоохоронці пояснили, що доступ до цієї інформації можуть отримати лише сторони кримінального провадження. Законність такої відмови у доступі до інформації журналістам vsim.ua підтвердив юрист громадської організації «Інститут масової інформації» Алі Сафаров.

Зазначимо, що раніше правоохоронці надавали інформацію щодо кримінальних проваджень у відповідь на інформаційний запит. Так, у листопаді 2020 року вони повідомили про закриття провадження, пов’язаного з отруєнням собак та працівниками КП «Спецкомунтранс».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Дядько Володька

    Доцільно щоб з слідчим в якого дане провадження спілкувались з дбр.
  • Шумило Иван

    Поставте пост  там неможливо просто їхати усі летять.попросив нашу поліцію доженіть машину там нероблять стопи  а вони говорять ми неможем виїхати томущо руаються авто. Амигалки тасирени придумані для обіду
  • Александр Хмельницкий

    Поведінка багатьох водіїв за кермом ,це відображення ментальності нашого соціуму, де не має дотримання закону і взаємоповаги.
    В Україні дуже сумна статистика по кількості смертельних ДТП. Основна причина, це перевищення швидкості і порушення правил обгону.
  • Саша Петрик

    Не літайте змилуйтесь бо потом буде пізно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up