На вулиці Хмельницького виїхали нові тролейбуси. Що про них кажуть водії і кондуктори

На вулиці Хмельницького виїхали нові тролейбуси. Що про них кажуть водії і кондуктори
  • "Електротранс" випустив на лінію сім новеньких "Богданів". Підприємство придбало два жовтих та п'ять синьо-білих тролейбусів. 
  • Їх презентували сьогодні, 6 березня. Вони відразу ж рушили за маршрутами. 
  • Журналісти vsim.ua поспілкувались з тими, хто керуватиме новими "рогатими". 

Ще восени минулого року у Хмельницькому визначилися з постачальником новеньких тролейбусів. Основними конкурентами були «Богдан Моторс» і «БКМ-Україна». Перші продали комунальному підприємству вже не один тролейбус. Інші хотіли поповнити парк «Електротрансу» білоруськими “рогатими”, оскільки є офіційними дилерами виробника в Україні. І хоч “БКМ-Україна” запропонувало нижчу ціну, але у підсумку переможцем визнали «Богдан Моторс». Все через те, що білоруська фірма заявила, що змогла би поставити тролейбуси лише у квітні. У строки вписався “Богдан Моторс”, тому з ним і заключили договір.

Двоє жовтих тролейбусів комунальне підприємство отримало ще до 19 грудня минулого року. Решту поставили лише наприкінці лютого. Вони вже синьо-білі. Нові "рогаті" нічим не відрізняються один від одного, крім кольору. Сьогодні, 6 березня, тролейбуси випустили на лінію. Вони їздитимуть за різними маршрутами. Один курсуватиме з Катіону до Ракового, а інший з Катіону на Озерну. Директор "Електротрансу" розповів, як обирали водіїв, які їздитимуть за кермом новенького електротранспорту. 

Відео дня

- На підприємстві вже давно створена комісія, її члени мають перелік критеріїв, за якими ми і видаємо нові тролейбуси. В першу чергу, це відношення водія до попереднього тролейбусу, як він його утримував. Також враховуємо порушення трудової дисципліни. Також це люди, які не рахуються зі своїм часом, і коли нам важко, то вони можуть вийти з вихідного і попрацювати, - розповідає Віктор Паламарчук. 

Що кажуть водії і кондуктори

Олексій Олексійович, водій

- Я працюю на підприємстві ще з 1972 року. В мене завжди був старий тролейбус. Зазвичай я їжджу за 7 маршрутом. А ось тепер дістався новий нарешті. Довго цього чекав. Він набагато комфортніший і ним легше користуватись. Дуже приємні враження від нового тролейбусу. 

Едуард Бєляк, водій

- Працюю водієм вже 17 років. Ми працюємо у парі з дружиною, спочатку вона була кондуктором, а тепер перевчилась на водія. Нові тролейбуси європейського зразка, більш сучасні. Дуже зручні, вони мають відкидний пандус для людей з обмеженими можливостями, є місце для них, де можуть пристебнутись. Є звуковий сигнал для водія. В салоні тепло, а в старих не у всіх було тепло. Я завжди працював на Озерній, то певно на ньому і працюватиму зараз. 

Наталя Заворіна, кондуктор

- Я працюю з 2002 року. Кондуктори їздять на різних маршрутах. Тиждень працюю на 11-ому, тиждень - на 7-ому, буває і 17-ий, і 15-ий. Є велика різниця між новими і старими тролейбусами. Цей їде без шуму, легенько, плавно. Трохи хвилююсь, бо вперше на таких презентаціях, але хочеться вже поїздити у нових тролейбусах. 

Микола Будняк, водій

- Я водієм працюю з 1992 року. Раніше їздив на старих тролейбусах. Рік вже - на нових. Різниця велика. Новий набагато легший в управлінні. І загалом комфортно їздити. Тут є мікрофон, щоб оголошувати зупинки. 

Довідка. На балансі "Електротрансу" зараз є 122 тролейбуси. Серед них - 25 нових, котрим менш 10 років. Щодня на лінію виходить близько 70 "рогатих". 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Вадим Лукашик

    Для молодих людей заробітна плата занадто низька, а пенсіонерам все рівно.
  • Volodymyr Iavetskyi

    На замітку: 1)різниця в поставці місяць-хороший господар зачекає і візьме дешевше (і якісніше!). Але ж треба купувати порошенківські богдани; 2)з досвіду водіїв Лаз якісніший за Богдан; 3)на нові машини посадили гвардію пенсіонерів (молоді толкової немає чи досвідченим водій стає лиш на пенсії?).
  • Леонид Наседкин

    Это не самое лучшее из троллейбусов. Белорусские намного лучше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up