Парк хмельницького «Електротрансу» поповниться білоруськими тролейбусами

Парк хмельницького «Електротрансу» поповниться білоруськими тролейбусами
  • «Електротранс» не хотів заключати договір з дилером білоруського виробника.
  • Збирався знову придбати тролейбуси «Богдан». Антимонопольники змусили передумати.
  • Сім нових «рогатих» для міста мають купити за 34,2 мільйона гривень.

Гроші з бюджету на придбання тролейбусів для «Електротрансу» виділили ще в липні цього року. У жовтні комунальне підприємство провело тендер. Переможцем стало луцьке ТОВ «БКМ-Україна». Офіційний дилер білоруського виробника електротраснпорту "Белкоммунмаш" запропонував сім тролейбусів за 34,2 мільйона гривень.

Перед підписанням договору на поставку нового транспорту, «Електротранс» відправив на підприємство свою делегацію. За словами директора підприємства Віктора Паламарчука, на «БКМ-Україна» вона не побачила навіть жодного тролейбуса. Насторожило керівника і те, що статутний капітал в ТОВ складає всього 10 тисяч гривень.

  • Дати сьогодні 10 мільйонів авансу, а завтра шукати те товариство? Теж є насторога. Ще одна дуже серйозна річ. Вони коли йшли на конкурс, то вказали, що в них 26 посадочних місць. Потім різко дали, що в них 30 посадочних місць. При цьому не дали формулу розрахунку загальної кількості пасажирів. Вона повинна бути не менше, як 100. Вони можуть оскаржити рішення про відхилення пропозиції в антимонопольному комітеті. У випадку, якщо товариство цього не зробить чи комітет не задовольнить скарги, то договір автоматично заключать із “Богдан Моторс” - коментував у жовтні vsim.ua Віктор Паламарчук

ТОВ «БКМ-Україна» скористалася правом на оскарження і звернулося в Антимонопольний комітет. Той зобов’язав «Електротранс» скасувати попередні рішення, згідно яких поставити сім тролейбусів мав «Богдан Моторс».

Відео дня

«Електротранс» виконав вимоги антимонопольників. Тендерний комітет підприємства уже розмістив на сервісі «Prozorro» намір про укладення договору із «БКМ-Україна». Його мають підписати у період з 23 листопада до 2 грудня. Згідно договору, сім тролейбусів мають прибути до Хмельницького до кінця 2017-ого. Далі, як зазвичай, вони мають пройти обкатку і лише тоді зможуть возити хмельничан. Коли це відбудеться, поки точно невідомо. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Нагадаємо, що за 1,2 мільйона "Електротранс" замовив капремонт тролейбусу 1993-ого року випуску. Його мають доставити в Хмельницький до 5 грудня.

Довідка vsim.ua: парк “Елктротрансу” нараховує 120 одиниць транспорту. Без врахування спецтранспорту (тягачі, учбові й інші), щодня на лінію може виїжджати 101 тролейбус. З них новими, які використовуються менше десяти років, є 18.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Roman Shelest

    Після такого подарунку білоруські маріонетки ще й Донбас визнають російським, як визнали Крим.
  • Roman Shelest

    Білоруси визнали Крим російським, а ми їм за те ще й заробити дали, от гарна дипломатія.
  • Проня Кисілюк

    Купуй українське, плати українцям ЗПУ 7206
  • Роман Савчук

    Білоруські явно будуть кращі за Богдани. Але дійсно краще купувати в своїх. того ж Електрона

    Антибіотик reply Роман Савчук

    У кого у своїх? У Порошенко? Так він же зареєстрував свого Богдана у офшорі, то значить вже не свої
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up