Нові тролейбуси вже у Хмельницькому: як виглядають і коли виїдуть на маршрути

Нові тролейбуси вже у Хмельницькому: як виглядають і коли виїдуть на маршрути
  • «Електротранс» отримав два із семи нових «рогатих», які купили за 33,4 мільйона гривень.
  • Поставив тролейбуси жовтого кольору «Богдан Моторс».
  • Новий транспорт бачили журналісти vsim.ua. Дізналися також коли ті виїдуть на маршрути.

Серіал із вибором постачальника тролейбусів для Хмельницького завершено. Із жовтня до грудня в «Електротрансі» визначалися із тим, у кого закупити транспорт. Основними конкурентами були «Богдан Моторс» і «БКМ-Україна». Перші продали нашому підприємству уже не один тролейбус. Інші хотіли поповнити парк «Електротрансу» білоруськими тролейбусами, оскільки є офіційними дилерами тамтешнього виробника в Україні.

У підсумку переможцем визнали «Богдан Моторс». Дилер білоруського транспорту заявив, що зміг би поставити тролейбуси лише у квітні. Як повідомив vsim.ua директор КП «Електротранс» Віктор Паламарчук, це суперечило законодавству. «Рогаті» мали з’явитися у них не пізніше, як через два місяці після укладення договору.

Відео дня

В такі строки зміг вписатися «Богдан Моторс». Щоправда, поки в Хмельницький приїхали лише дві одиниці із закуплених семи. Їх доставили сьогодні, 19 грудня. Інші мають привезти до 28 лютого. Тоді ж і розпочнеться обкатка тролейбусів. Далі вони зможуть виїхати на маршрути. В підприємстві планують, що це станеться в березні.

  • У нас вже чимало водіїв, які добре знають тролейбуси від «Богдана». То ж керувати новим транспортом є кому. Чекатимемо, поки привезуть решту тролейбусів і тоді проведемо обкатку. Хочемо випустити на лінію одразу усі сім тролейбусів, - каже Віктор Паламарчук.

Також директор підприємства повідомив, що вони просили в «Богдан Моторс», щоб тролейбуси були синього кольору. Такі уже є в Хмельницькому. Та перші два із семи будуть жовтими. Каже, що інші п’ять, скоріше всього будуть синіми.

Опитування

Якби ви обирали, то які тролейбуси купили для Хмельницького?

Тролейбуси на вигляд і за функціоналом такі ж, як і куплені минулого року. Вони обладнані для заїзду пасажирів на колясках та Wi-Fi.

Довідка vsim.ua: парк “Електротрансу” нараховує 120 одиниць транспорту. Без врахування спецтранспорту (тягачі, учбові й інші), щодня на лінію може виїжджати 101 тролейбус. Із них новими, які використовуються менше десяти років, є 18.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (25)
  • Віталій

    Рошенівський мотлох. Який мер такі і тролейбуси закупляє. 10% рагулів-селюків які понаїзджали в Хмельницький обрали дибіла мером Хмельницького, ось такий і результат..
  • Евгений Белоусов

    Купують тролейбуси, а директор Електротранса на телебаченні каже про те, що 60 тролейбусів простоюють, так як не вистачає водіїв. Знову відмивання коштів!
  • Маша Кучеренко

    Добре, що у Вас є гроші на таксі. А взагалі добре, що автопарк намагаються замінити, але питання стоїть чим... Ніхто не каже, що потрібно купувати закордонне треба обирати своє  і найкраще. А виробник то не один...
  • Аркадий Чернышев

    Низька підлога в тролейбусі це добре, але між колісними арками у час пік не протиснешся
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up