Нові зупинки у Хмельницькому. Де з’являться та коли

Нові зупинки у Хмельницькому. Де з’являться та коли
Місце, де з'явиться острівець із зупинкою. Фото з архіву редакції
  • Біля «Либідь Плази» хочуть зробити «трамвайну» зупинку.

  • Також зупинка має з’явитися біля будинку побуту «Південний Буг».

У центрі Хмельницького запланували облаштування двох нових зупинок громадського транспорту. Про ці плани ми розповідали вам раніше, а цього року їх таки мають здійснити. Принаймні, про ці об’єкти повідомили в управлінні комунальної інфраструктури у відповідь на запит журналіста vsim.ua. Далі докладніше.

«Трамвайна» зупинка біля «Либідь Плази»

Зупинка «Торговий центр», розташована на Кам’янецькій біля «Либідь Плази», обслуговує десятки маршрутів громадського транспорту. Це і тролейбуси, і автобуси. Комунальники вирішили облаштувати зупинку у вигляді острівця посеред проїжджої частини на місці теперішнього острівця безпеки.

Через нову зупинку мають пролягати маршрути тролейбусів та автобусів, які прямують у бік мікрорайону Виставка. Тролейбуси більше не будуть їхати через Подільську, Соборну та Староміську, а прямуватимуть повз ТРЦ «Квартал». Пасажири на цю зупинку потраплятимуть через пішохідний перехід від «Либідь Плази». Подібним чином часто облаштовують трамвайні зупинки.

Відео дня
Приблизне розташування острівця з зупинкою (проєкт станом на листопад 2021 року). Червоним кольором позначені межі острівця, синім — пішохідний перехід

Тим часом маршрути, які прямують у бік Ракового або розвертаються на Юності, як і раніше, ставатимуть на старій зупинці. В результаті маршрути будуть розділені за напрямком руху. Станом на листопад 2021 року вартість реалізації проєкту оцінювали у понад 1,85 мільйона гривень.

У скільки це обійдеться зараз, наразі невідомо — закупівлю відповідних робіт ще не оголошували. Однак хмельничани звернули увагу на встановлені неподалік СІЗО стійки для світлофорів — біля кіоска з пресою та навпроти нього. У департаменті інфраструктури повідомили, що планують перенести наявний пішохідний перехід ближче до підземки.

Зазначимо, що це перенесення передбачене тим же проєктом зміни організації руху, що й облаштування зупинки-острівця біля «Либідь Плази». На уточнюючі питання користувачів соцмереж у департаменті повідомили, що зупинка буде, але пізніше. Проте конкретних термінів не назвали.

Нова зупинка біля будинку побуту «Південний Буг»

Комунальних хочуть облаштувати нову зупинку біля будинку побуту «Південний Буг» на Кам’янецькій (рух до Подільської). Цього року там має з’явитися заїзна кишеня. Нагадаємо, що раніше комунальники озвучували плани закрити зупинку «Героїв Чорнобиля» (рух до Подільської), фактично перенісши її до будинку побуту.

Однією з причин є те, що громадський транспорт, який зараз стає на зупинці «Героїв Чорнобиля», заважає руху транспорту, який їде за ним, зокрема й тим, хто повертає з вулиці Староміської ліворуч. Крім того, на нову зупинку буде ближче йти людям від ТРЦ «Оазис».

Вартість робіт за цим об’єктом також невідома, оскільки управління комунальної інфраструктури ще не оголошувало тендер. Втім, цього місяця замовили проведення експертизи проєкту, яка обійдеться у понад 6400 гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Читач67

    Нема куди викинути гроші під час війни?  Хай все залишиться, як було.
  • Sergii Krasyuk

    А чому не можна зробити зупинку на Подільській ближче до Дитячого Світу, біля лотку-книгарні-секс-шопу? Карман вже є, тільки там машини по пів-дня стоять. Колись давно зупинка там вже була.
  • Дмитрий Нуров

    Тобто замість розширити дорогу, вони її зменьшать. Весь центр просто встане.....@ибіли
  • Ivan Petrov

    Що вони там таке курять, зупинка посеред проїжджої частини???

    А на біса тоді той підземний перехід?

keyboard_arrow_up