Де у Хмельницькому з’являться нові зупинки (КАРТА)

Де у Хмельницькому з’являться нові зупинки (КАРТА)
Зупинка «Героїв Чорнобиля», яку хочуть закрити
  • Завантажену зупинку на Юності хочуть закрити.

  • Чим її замінять та де ще планують зміни?

У Хмельницькому налічується майже три сотні зупинок громадського транспорту. Періодично їх оновлюють — змінюють місця розташування, облаштовують заїзні кишені, встановлюють нові павільйони.

Так, цього року заїзна кишеня з’явилася у центрі на зупинці «Філармонія» (рух до вулиці Пушкіна). Крім того, проїзну частину розширили для громадського транспорту на вулиці Волочиській неподалік провулку Залізничного.

В департаменті інфраструктури мають плани щодо закриття наявних зупинок та відкриття нових, а також облаштування заїзних кишень. Про це журналісту vsim.ua розповів начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Олександр Ковальчук.

Відео дня

Закриття зупинки «Героїв Чорнобиля» (рух до Подільської). Зараз на цій зупинці немає заїзної кишені, і облаштувати її неможливо через брак місця. Громадський транспорт, який тут зупиняється, затримує інші транспортні засоби, зокрема ті, що повертають ліворуч зі Староміської. Що ж буде замість цієї зупинки? Пропозицій є дві, і реалізувати можуть як одну з них, так і обидві. Дізнавайтеся про них нижче.

Відкриття зупинки біля будинку побуту «Південний Буг». Вона має бути розташована біля перехрестя з Прибузькою. Планується, що там буде заїзна кишеня. Проєкт ще не розробляли, відповідно, погодження управління патрульної поліції поки що також немає. У разі відкриття зупинки:

Відкриття зупинки біля першої аптеки. Власне, формально зупинка там є і зараз, однак транспорт на ній не зупиняється, заїзної кишені й павільйону для очікування немає. В департаменті інфраструктури вже є проєкт облаштування зупинки, погоджений управлінням патрульної поліції.

Облаштування заїзної кишені на зупинці «Торговий центр» (рух до Проскурівського підпілля). Про ці плани ми розповідали вам раніше. Разом з кишенею передбачається встановлення павільйону для очікування транспорту та електронного табло. Вартість робіт оцінюється у 2,2 мільйона гривень.

Перенесення зупинки «Поліклініка №4» (рух до Тернопільської). Як розповів Олександр Ковальчук, від мешканців, особливо літнього віку, надходили скарги на розташування наявної зупинки. Мова йде про відстань, які потрібно пройти від зупинки до поліклініки, а також про те, що долати її потрібно на підйом. Зупинку планують перенести ближче до поліклініки.

— Там давно вже звертаються люди, особливо літнього віку, щоб зробити зупинку громадського транспорту, який їде в напрямку заводу «Катіон». Якщо їхати звідти, там є зупинка неподалік, а це зупинка від Інститутської, і їм іти трішки є і ще й під гору треба, а якщо від радіозаводу, то далеко вертатися. То зараз плануємо, що будемо робити проєкт на заїзну кишеню, — розповів Олександр Ковальчук.

Облаштування заїзної кишені на зупинці «Університет» (рух до Молодіжної). Проєкт був розроблений власниками торговельного центру «Grillage». Втім, у найближчих планах його реалізації немає.

Облаштування зупинки на Вінницькій біля виїзду з масиву «Ранковий». Олександр Ковальчук розповів, що наступного року там встановлять світлофорний об’єкт, і, найімовірніше, облаштують дві заїзних кишені.

Облаштування заїзної кишені на зупинці «Речовий ринок» (рух до «Катіону»). Теперішню ситуацію там Олександр Ковальчук охарактеризував як «бєспрєдєл». На наявній зупинці громадський транспорт висаджує пасажирів просто посеред дороги, а тротуар зайнятий торговими точками.

— Ми хочемо навести порядок на Львівському шосе в районі речового ринку. Там зараз «бєспрєдєл», фактично немає ні посадкового майданчика, ні зупинкового. Якщо зупиняється громадський транспорт, то він прямо посеред дороги стає і людей висаджує на проїзній частині. Через те, що всю територію вздовж дороги свого часу зайняли під ринок, там і тротуару як такого немає. А якщо є тротуар, то на ньому там торгівля відбувається, — розповів Олександр Ковальчук.

Розв'язанням цієї проблеми може бути формування заїзної кишені розміткою, або її формування шляхом звуження проїзної частини. Таке рішення може бути реалізовано і на наявній зупинці біля ринку «Поділля-2», так і на запропонованій зупинці біля «Кооператора». Остаточне рішення щодо того, як саме цю проблему вирішать, ще не прийняли.

Перенесення зупинок «Міська лікарня» та «Готель „Поділля“» (рух до центру міста). Обидві зупинки планується перенести ближче до центру — за перехрестя з провулком Пилипчука та за перехрестя з вулицею Івана Франка відповідно. Крім того, планується облаштування на цих зупинках заїзних кишень, які будуть сформовані шляхом звуження проїзної частини.

— В районі пішохідних переходів дорога буде звужена, чи шляхом облаштування розмітки, чи шляхом облаштування припіднятих острівців по краях, і далі вже буде вимальовуватися кишеня, тобто шляхом звуження наявної проїзної частини ми хочемо зробити кишені на цих зупинках, — пояснив Олександр Ковальчук.

Зупинка «Торговий центр», де планують облаштувати заїзну кишеню
Зупинка «Аптека №1»

Місце біля будинку побуту, де планують облаштувати зупинку

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Sasha Pochal

    Че тут непонятно - каждая остановка - это очередной маф веранды, магии кофе или продуктовый шепурева
  • Олександр Лободзінський

    Яка ще підписка , ви що маку клюнули , теж мені інформативні дані захищені вийшли , дно з дна
  • Olya Styk

    Навіщо на аптеці зупинка, як через пару після неї і до неї є зупинка Торговий центр (Ощадбанк) та Юність???, Там і так вічно дорога загружена.

    А на молодіжній (поліклініка 4) зупинку не перенести вперед , а зробити ще одну наверху За вимогою, бо дуже великий проміжок тоді вийде від ХНУ до пол.4, чомусь з іншої сторони є зупинка Інститутська поміж цими двома
  • Александр Крыськов

    Нахєра  писати і скривати  інфо???

keyboard_arrow_up