Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній

Попрощались із 16-річною Іванною, яка загинула в ДТП на Озерній
Фото - зі сторінки обласної прокуратури і Дружненської гімназії
  • Смертельна аварія трапилась 12 квітня на вулиці Панаса Мирного. 
  • Під колесами загинула 16-річна Іванна з Хмельницького району. 
  • За словами очевидців, водій збив дівчинку і тікав з місця події.

Смертельна аварія на Озерній забрала життя 16-річної дівчини. На пішохідному переході її збив автомобіль. Удар...школярку відкинуло на зустрічну, де на неї наїхало інше авто. Від отриманих травм постраждала померла на місці. Дізнавались, що відомо про загиблу дівчинку і що кажуть очевидці?

Що відомо про аварію?

Трагедія трапилась 12 квітня на вулиці Панаса Мирного, 5. Там 62-річний водій «KIA Carnival» на пішохідному переході наїхав на 16-річну дівчину. За інформацією Хмельницької обласної прокуратури, водій перевищив дозволену швидкість, не зупинився перед пішохідним переходом, наїхавши на дитину. 

В результаті удару постраждалу відкинуло на смугу зустрічного руху, де на неї наїхав автомобіль «KIA K7». Останнім керувала 37-річна хмельничанка. Сталося це все близько 18:30. 

Відео дня

В результаті ДТП дівчина від отриманих травм загинула на місці. 

Фото - зі сторінки прокуратури

У мережі хмельничани почали активно коментувати подію. Хтось пише про погану оглядовість на цій ділянці. Інші наголошують, що місце небезпечне і дорогу там переходити страшно. Мовляв, водії перевищують швидкість і не реагують на пішоходів.

Очевидці аварії також повідомляли, що швидкість водія була зависокою: «удар не залишив шансу вижити молодій дівчині», – писали хмельничани. 

Дехто зі свідків також припускав, що водій намагався втекти з місця події. 

«Творча, добра і усміхнена дівчинка»

Журналісти vsim.ua з’ясували, під колесами автомобіля загинула 16-річна Іванна Андрощук. Що ще відомо про дівчину?

Вона була родом із села Дружне, що в Красилівській міській громаді. Закінчила Дружненську гімназію. Там підтвердили трагічну загибель їхньої випускниці. 

«З глибоким сумом висловлюємо щирі співчуття з приводу трагічної загибелі  рідним та близьким нашої випускниці, призерки багатьох олімпіад і конкурсів, Андрощук Іванни. Легких хмаринок тобі, Іванка. Ти назавжди залишишся в пам'яті життєрадісною та усміхненою дівчинкою», – написали в гімназії. 

За словами односельчанки, їх у сім’ї було троє. Іванна – наймолодша. 

Як розповіла журналістці vsim.ua Галина Стецюк, Іванна навчалась у Хмельницькому. Ходила до 10-го класу обласного спеціалізованого ліцею-інтернату. Додамо, що заклад знаходиться на вулиці Озерній, неподалік із місцем, де трапилась аварія. 

– Нашу гімназію Іванка закінчила у 2023-му році. Дуже творча та талановита, надзвичайно цілеспрямована, – каже пані Галина. 

Тим часом, у мережі знайомі, друзі та вчителі дівчини залишають сумні коментарі. Кажуть, досі не можуть повірити у втрату: «Світла, щира дівчинка», «Страшна втрата, в яку важко повірити», «В нашій пам’яті ти назавжди залишишся доброю, усміхненою дівчинкою», «…така гарна, розумна та світла», «Царство небесне юній квіточці»…

Відомо, що з Іванною прощались вчора, 14 квітня, у рідному селі на Красилівщині.

Водієві «світить» від 3 до 8 років

62-річного водія автомобіля  «KIA Carnival» затримали. Як розповіли у поліції, за даним фактом відкрили кримінальне провадження, а йому повідомили про підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті 286 КК України). 

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Поліцейські працюють над  з’ясуванням усіх обставин події.

Додамо, що санкція статті передбачає від 3 до 8 років ув’язнення. 

Фото зі сторінки Дружненської гімназії

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Olga Zugan

    Дуже шкода,убивцю на вішалницю.

    Діана Діана reply Olga Zugan

    Тоді ми будемо теж вбивцями і нас теж треба повішати? Вбивство за вбивство це неправильно. За грати, але не вбивати.
  • Діана Діана

    Водії в Хмельницькому - це страшно. Я не знаю чому люди такі злі... Як можна маючи машину і розуміючи що це буквально вбивча сила, не гальмувати при кожному пішоході, неважливо де і як він переходить? Я не розумію цих людей.
  • Читач87

    62 роки повинен мати розум, але.....! Нажаль з 1990 року виросло ціле покоління ВИРОДКІВ. Як для мене до цих ВИРОДКІВ повинна бути ВЕНДЕТА!
  • Olga Olga

    🙏😢🕯️

keyboard_arrow_up