План сталої мобільності для Хмельницького. Коли його почнуть розробляти?

План сталої мобільності для Хмельницького. Коли його почнуть розробляти?
Фото з архіву редакції
  • Транспортну систему міста планують повністю змінити.

  • На розробку плану піде 14,3 мільйона гривень.

Невдовзі для Хмельницького почнуть розробляти план сталої мобільності. Це документ, який передбачає комплексну реформу транспортної системи міста. Це включає, зокрема, зміни громадський транспорт,  велодоріжки, пішохідні зони, робота світлофорів, розмітку, пасажиропотоки та будівництво нових доріг.

Цього тижня, 11 квітня, підписали договір з розробниками плану. Це консорціум «A+S», який включає компанії з Німеччини, Італії та Хорватії. Про це журналісту vsim.ua розповів заступник міського голови Хмельницького Микола Ваврищук.

За словами чиновника, розробка плану сталої мобільності розпочнеться протягом двох-трьох тижнів та триватиме рік. До роботи будуть залучені близько дев’яти експертів — як закордонних, так і українських. В процесі розробки відбуватимуться обговорення з хмельничанами.

Відео дня

Вартість розробки плану складає 340 тисяч євро або ж близько 14,3 мільйона гривень. Ці гроші надає Європейський банк реконструкції та розвитку у вигляді гранту. Про це писали на сайті Хмельницької міської ради.

Основні цілі розробки плану такі:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Оксана Топольницкая

    То п....ц для вас вже закинчилась вийна,треба знову крадене списати.
    Бийтесь Бога,що робете?
  • Читач39

    Яким чином можно щось змінити не змінюючи існуючі параметри проїзних частин в сторону збільшення полос руху. Це буде тільки красива картинка з викинутими мільйонами. А були розроблені проєкти на реконструкцію існуючих вулиць і будівництво нових ще прт Бухалі
  • Читач39

    Вже достатньо бросових проєктів у місті. Це буде зроблений красочнтий проєкт без розширення проїзних частин. Були розроблені проєкти на нові вулиці і розширення існуючих ще при  Бухалі І В. І що, прийшла іншаа вдада
  • Andrii Gutsaliuk

    Що таке близько дев'яти експертів-среціалістів це вісім з половиною? Пишете нісенітницю...

keyboard_arrow_up