Справа Гуменюка: свідки розповіли деталі про смертельну ДТП на Володимирській

Справа Гуменюка: свідки розповіли деталі про смертельну ДТП на Володимирській
  • Відбулось чергове засідання по справі, яка тягнеться майже три роки.
  • На лаві підсудних - начальник Держекоінспекції області Віталій Гуменюк. Він може сісти на 8 років за те, що на смерть збив бабусю.
  • Сьогодні допитали двох свідків. Серед них поліцейський, який діставав жінку з-під автомобіля.

Смертельна аварія сталася 16 жовтня 2014 року. Близько 9:30 ранку начальник Держекоінспекції в Хмельницькій області Віталій Гуменюк їхав на «Nissan Pathfinder SE» по Володимирській. На перехресті із Соборною через «зебру» дорогу переходила 81-річна жінка. Водій її збив і потім переїхав. Від отриманих травм пенсіонерка померла на місці.

Своєї вини у смерті жінки Віталій Гуменюк не визнає. Аби довести свою правоту, найняв відразу двох адвокатів. Ще в березні цього року захист обвинуваченого висловив недовіру судді Олегу Антонюку й захотів, аби його замінили. Відвід не задовольнили і розгляд справи продовжився сьогодні, 13 червня.

Корисне посилання

Всі пропозиції купити Nissan Pathfinder у Хмельницькій області зі 100 автосайтів на Аutomoto.ua!

Відео дня

На засідання викликали вісім свідків. Прийшло лише двоє: слідчий Хмельницького міського відділу поліції Олександр Черевуля і начальник відділу організації безпеки дорожнього руху управління ЖКГ Хмельницької міськради Олександр Ковальчук.

Першого допитували правоохоронця. У жовтні 2014-ого він працював інспектором сектору громадського порядку. В день, коли сталася аварія, Олександр Черевуля разом із колегою йшов до Будинку рад. Там якраз мала бути сесія обласної ради і поліцейські мали забезпечувати громадський порядок.

- Тільки ми мали відкривати двері в облдержадміністрацію, почули крик від перехрестя Володимирської і Соборної. Відразу побігли туди. Там побачили автомобіль темного кольору. Під ним між заднім і переднім колесами з лівої сторони лежала жінка. Ми витягнули її звідти. Ознак життя не було, - розповів в судді Олександр Черевуля. – Водійські дверцята були привідкриті. Самого водія в автомобілі не було. Він стояв збоку і казав «Де вона взялася? Там нікого не було».

Прокурор і адвокати Гуменюка хотіли дізнатися, в якому положенні лежала жінка, скільки людей було на місці, де стояв автомобіль й інше. На все це Олександр Чеверуля ствердно відповісти не міг. Каже, що важко було пригадати події, які сталися майже три роки тому.

Наступним допитали Олександра Ковальчука. Він не був на місці події того дня. Його розпитували про дорожню розмітку і знаки на перехресті Володимирської і Соборної. Дізнавалися у нього, чи було чітко видно «зебру» в день аварії.

- Розмітку біля майдану Незалежності за правило поновлювали 9 травня і восени напередодні Дня міста. Тому вона була нова і чітко проглядалася, - зазначив Олександр Ковальчук.

  

 

 

 

 

 

У жовтні 2014-ого, коли сталася аварія, дорожній знак стояв перед "зеброю". (фото ліворуч). 2016-ого його перенесли далі (фото праворуч).

Адвокати Гуменюка хотіли розпитати в свідка про те, чому 2016-ого перенесли дорожні знаки на тротуарі, біля якого сталася ДТП. Натякали, що раніше вони нібито могли стояти із порушеннями. Та цього Олександр Ковальчук не підтвердив. Сказав, що перемістили знаки через встановлення неподалік електрозаправки.

Наприкінці прокурор звернувся до суду із проханням перенести засідання. Аргументував це тим, що відразу шість свідків не явилися, хоча й були повідомлені. На це адвокати і сам Гуменюк без роздумів сказали, що не заперечують. Наступне засідання заплановане на 26 червня. Слідкуйте за розвитком подій і новинами Хмельницького на vsim.ua.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • краина рад

    Як він досі працює??? Вже при новій владі???

    Сергій Якубенко reply краина рад

    відстігнув кому треба і скільки треба
  • Андрій Бай

    оце морда....нацайніке!!!

    ДЕ ВОНА ВЗЯЛАСЬ???

    Сергій Якубенко reply Андрій Бай

    питання в іншому - коли вона подінеться)))
  • Роман Маруняк

    Бардак він і є бл##ство!Звичайна людина вже б давно сиділа.

    Сергій Якубенко reply Роман Маруняк

    то особь асобіна - хапуга чиновницька
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up