Три тижні до нового «Електронного квитка». Що потрібно знати зараз

Три тижні до нового «Електронного квитка». Що потрібно знати зараз
  • Коли потрібно буде реєструватися у «Сіті Кард Систем»?

  • Як повертати гроші на проїзній картці?

  • Що робити, якщо тролейбус буде без валідатора?

  • Відповідаємо на ці та інші питання.

У Хмельницькому невдовзі запрацює новий оператор «Електронного квитка» — компанія «Сіті Кард Систем». До цього моменту залишається три тижні. В процесі переходу змінять валідатори у тролейбусах, запустять для хмельничан сайт та додаток, почнуть продавати нові пластикові картки та відкриють офіс оператора.

Перехід матиме незручності для хмельничан. Зокрема, потрібно буде зареєструвати наявні (не пільгові) картки у мобільному додатку нового оператора. Також в перехідному етапі певні функції системи можуть бути недоступні.

Журналіст vsim.ua поспілкувався з заступником міського голови Хмельницького Миколою Ваврищуком про впровадження «Електронного квитка». Далі розповідаємо про ключові моменти, які варто знати хмельничанам зараз.

Відео дня

Заміна валідаторів у тролейбусах відбуватиметься протягом місяця. Для однієї машини це потребуватиме кілька годин часу, адже мінятимуть не тільки самі пристрої, а й кабелі до них. У цей період точно траплятиметься транспорт без валідатора. У такому випадку хмельничанам слід буде користуватися іншими способами оплати — готівкою, QR-кодом від «ПриватБанку» або банківською карткою чи смартфоном у водія. Пільговикам же потрібно буде тільки мати при собі проїзну картку.

Додаток «Е-квиток Щодня Зручний» та портал «MyCity» працюватимуть до кінця лютого. Сайт та мобільний додаток «Сіті Кард Систем» поки що не надають послуг хмельничанам — реєструватися на них саме зараз немає сенсу. Це потрібно буде робити з 1 лютого.

Процедура повернення грошей на діючих проїзних картках включатиме написання заяви та подання документів до місця їхнього прийому. Таких точок у Хмельницькому буде декілька. Повернення грошей потрібно буде чекати певний час. Це схоже на процедуру повернення переплати з «Хмельницькгазу». Аби цього уникнути, слід використати всі гроші, що є на проїзній картці, до кінця січня. Автоматично переказати гроші від теперішнього оператора до майбутнього неможливо, бо це різні компанії і вони не можуть розпоряджатися грошима без дозволу клієнтів.

Продавати пластикові картки від нового оператора вже будуть 1 лютого, можливо, це буде й раніше. У Хмельницькому працюватиме офіс компанії, такої по місту встановлять термінали, де можна буде їх купити. Нагадаємо — картки, які вже є на руках, замінювати не потрібно. Крім того, можна буде купити віртуальну картку в додатку нового оператора. Нині хмельничани мають 25 тисяч «платних» карток, тому великого попиту на них у міськраді не очікують.

Місячні проїзні квитки на лютий будуть паперовими, їх продаватимуть водії, а також касири у кіосках «Електротрансу» (там, де їх продавали раніше).

Довідка. ТОВ «Сіті Кард Систем» має молдовсько-турецьке походження. Саме фірми та громадяни цих країн вказані у реєстраційних даних. Компанія вже є оператором «Електронного квитка» у Луцьку, Володимирі та Нововолинську на Волині та у Костополі на Рівненщині. Наприкінці жовтня пов’язана з «Сіті Кард Систем» фірма перемогла на конкурсі у Житомирі. З кожної поїздки хмельничан компанія-оператор отримуватиме комісію у 8%.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Oksana Stahova

    А як люди,які не мають смартфону будуть реєструвати старі картки?
  • B2Bud. biz

    Дожились, тепер туркам-месхетинцям за проїзд платити будете е балами, а готівкою заплатити не зможете, зате контролери штрафуватимуть навіть тих хто придбав квиток, а не зміг показати електронний чек. Вітаю рабів у цифровому рабстві. Радійте і терпить терпіли, як батьки терпіли вчили.
  • Andrej Ggg

    При встановленні додатку "citycard" G-pay не працює чомусь з валідаторами їхніми. при відсутності інтернету, оплатити не реально((( Жлоби, невже ніхто не знає як налаштувати wifi в транспорті тільки для citycard???

    Ця ккконтора - чисто шахрайська схема, яка знає з ким ділитись. Валідатор оплати не прийме карткою, зато в контролера таж карта приймає.
  • Роганська Людмила

    Новини Хмельницького на vsim.ua не вздумайте відміняти готівку. Головне були збої з київстар, зараз ще збої будуть (коли транспортною карткою не можна буде), але давайте відмінимо готівку, ну брєд же

keyboard_arrow_up