Рейтинг громадського транспорту України: на якому місці Хмельницький

Рейтинг громадського транспорту України: на якому місці Хмельницький
  • Із 29 міст найгіршим громадський транспорт визнали в Сумах. 

  • А лідером є сусідня Вінниця. 

  • Який сервіс перевезень у Хмельницькому?

В Україні проаналізували стан громадського транспорту за минулий рік. Якість перевезення визначали за допомогою соцопитування та інформації ЗМІ. На основі оцінок та вражень користувачів громадського транспорту фахівці видання Medium склали рейтинг міст із найкращим сервісом перевезень у 2023 році. 

Всього в переліку 29 міст з мережами електротранспорту, що функціонують. Де ж найзручніше, найшвидше та найдоступніше і на якому місці Хмельницький? 

Найкраще та найгірше

Рейтинг розташували в порядку спадання. На останньому місці опинилися Суми. Все тому, що за останній рік у місті нічого не змінилося на краще. Великі інтервали, засилля маршруток, поганий стан рухомого складу комунального транспорту — саме через застій у розвитку громадського транспорту Суми замикають рейтинг. 

Відео дня

Лідером у сфері громадських перевезень стала сусідня Вінниця. Вже кілька років місто є одним із лідерів урбаністичних змін. Минулого року Вінниця отримала нову партію з 35 трамваїв від швейцарського Цюриху. Стабільність транспорту, дотримання графіків, високий випуск на лініях, орієнтація на забезпечення перевезення маломобільних категорій населення шляхом поступового виведення старого підвисокого транспорту — підняло Вінницю на вершину рейтингу. 

Хмельницький на 20 місці

Згідно рейтингу сайту Medium Хмельницький опинився на 20 місці. Користувачі віддали йому 3,25 балів з максимальних 5. 

Аналітики зазначають, позитивним було те, що у 2023 році місто провело низку ремонтів тролейбусів ЗіУ-9 на базі власних потужностей, які згодом випустили на 17 маршрут. Шляхом цього маршруту вийшли словацькі б/в тролейбуси 18-метрового “Škoda Citelis” та 12-метрового “Škoda Irisbus”. Також через 15 років Хмельницький знову почав використовувати “гармошки”.

Крім того, місто отримало грант від ЄБРР на оновлення тролейбусного парку. А також на оновлення депо. Восени виграли конкурс на створення міського плану мобільності, тож нині Хмельницький готується до розробки плану розвитку транспортної системи.

Недоліки. Досі залишається проблема з домінацією маршруток, які відбирають пасажирів у тролейбусів, до того ж їздять вони, за даними дослідження, з поганим графіком. 

Центр тоне у заторах, і місто поки не знає як проблем цю проблему. Значну частину парку електротранспорту складають застарілі високопідлогові “рогаті” ЗіУ, а сам тролейбус потребує модернізації.

А який, на вашу думку, стан громадського транспорту в Хмельницькому? Коментуйте та оцінюйте

Опитування

Оцініть стан громадського транспорту в Хмельницькому (5 - найвищий бал, 1 - найнижчий)

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • IGOR

    Транспортную сеть нужно полностью реорганизовывать, маршруты не продуманы, большое количество дублирует друг друга, перегружая и без того забитые транспортные артерии, вроде Каменецкой, в то же время по некоторым направлениям есть очевидные пробелы. Всё по сути держится на маршрутках и это не нормально для областного центра.
  • Віталій Маланяк

    Дивина та й годі,  в людей коротка пам'ять,  що забули коли при усіх мерах їздили старі тролейбуси , при Мельнику було оновлено аж два,  але при Симчишині було оновлено близько половини!

    Vitalii16 MetroLisova reply Віталій Маланяк

    Ага, тільки кількість тролейбусів при цьому впала десь зі 125 до 80
  • Юрий

    Все правильно бо на Хмельниччині кумовство, сватовство і просто тотальна корупція це було і є ще з часів союзу і досі не викоренене. Областю керують вори і злодії. Тільки куди дивиться влада? Скажу так, відкупться!
  • Читач40

    47 маршрут це просто не входить ні в які рейтинги!!!Це жах особливо після обіду.

keyboard_arrow_up