У Хмельницьких тролейбусах встановлюють нові валідатори

У Хмельницьких тролейбусах встановлюють нові валідатори
Тут і далі — фото зі сторінки Миколи Ваврищука
  • У кожному тролейбусі буде по три валідатори.
  • Всі вони підтримують оплату банківською карткою та смартфоном.

У тролейбусах Хмельницького почали встановлювати нові валідатори. Це пов'язано з тим, що у місті змінився оператор «Електронного квитка». Нині валідатори встановили у понад 20 машинах. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови Микола Ваврищук.

За його словами, «Електронний квиток» з новим оператором, компанією «Сіті Кард Систем» запрацює у березні. Валідатори фірми будуть встановлювати біля кожних дверей, тобто загалом у салоні тролейбуса їх буде три. Усі вони підтримують оплату не тільки проїзною карткою і QR-кодом, а й пристроями з технологією NFC — банківськими картками з чіпом, смартфонами тощо. Крім того, під час валідації на дисплеї буде вказана зняти сума та залишок на рахунку.

Микола Ваврищук також нагадав, що змінювати проїзні картки, які є «на руках», не потрібно. Однак якщо на них є гроші, їх потрібно повертати за спеціальною процедурою. «Платні» проїзні картки потрібно буде зареєструвати у мобільному додатку, детальніше про це розкажуть згодом. У місті вже працює кол-центр «Сіті Кард Систем», його номер телефону — 0930631100. Невдовзі також відкриють офіс компанії на Соборній, 71.

Відео дня

У коментарях Микола Ваврищук додав, що згодом валідатори встановлюватимуть у всіх автобусах, в тому числі приватних перевізників (т. зв. «маршрутках»). Відтак оплату готівкою у громадському транспорті міста скасують повністю.

На зображенні може бути: телефон та текст

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Степан Томашевський

    А пенсіонерами як..

    IGOR reply Степан Томашевський

    Ну наверное так же, как и раньше...
  • Elena

    Навіщо так далеко їздити? У Вінниці можно побачити.
  • Людмила Пашкевич

    Пишуть різні недолугі коментарі. Дочитайте статтю до кінця. Нарешті валідатори дадуть змогу платити налоги всім водіям автобусів та маршруток. Чим скоріше введуть валідатори на всіх видах транспорту,тим місто буде багатшим. Проти валідаторів люди,які роками приховували свої заробітки.

    Читач81 reply Людмила Пашкевич

    Так багатшим. Ще більше міста бруківкою закладуть.
  • Николай Кулина

    Для чого їх міняли?Напевно гроші небуло куда діти,так?

keyboard_arrow_up