У Хмельницькому може з’явитися 10 нових тролейбусних маршрутів

У Хмельницькому може з’явитися 10 нових тролейбусних маршрутів
  • Міськрада розробила нову програму розвитку пасажирського транспорту.
  • Вона передбачає введення 10 нових маршрутів.
  • Призначені вони для тролейбусів на автономному ходу.

Вулиці Хмельницького без тролейбусних ліній все можуть бути з’єднані з містом електротранспортом. Це передбачає “Програма розвитку та вдосконалення міського пасажирського транспорту міста Хмельницького на 2019-2023 роки”. Вона вже з’явилася на сайті міськради. Поки це лише проект рішення виконавчого комітету. Його члени мають вирішити, чи відправляти програму на розгляд сесії міської ради.

Якщо програму підтримають, то в місті може запрацювати відразу 10 нових тролейбусних маршрутів. Особливість їх в тому, що електротранспорт їздитиме навіть там, де немає контактної мережі. Стане можливим це завдяки тролейбусам на автономному ходу.

Програма передбачає введення таких тролейбусних маршрутів:

Відео дня

№ з/п

Сполучення

Схема руху

1.

Мікрорайон Гречани - центр

Через вулиці: Північна, Курчатова, Проскурівського підпілля, Кам’янецька, Подільська, Соборна, Староміська, Кам’янецька, Проскурівського підпілля, Курчатова, Північна.

2.

Мікрорайон Ракове - центр

Через вулиці: Довженка, Гарнізонна, Майборського, Чорновола, Трудова, Шевченка, Свободи, Подільська, Кам’янецька, Прибузька, Свободи, Шевченка, Трудова, Чорновола, Майборського, Гарнізонна, Довженка.

3.

Мікрорайон Ружична - центр

Через вулиці: 8 Березня, Заболотного, Глушенкова, Кам’янецька, Прибузька, Свободи, Подільська, Кам’янецька, Глушенкова, Заболотного, 8 Березня.

4.

Мікрорайон Озерна - центр

Через вулиці: Панаса Мирного, С. Бандери, Кам’янецька, Героїв Майдану, Свободи, Подільська, Кам’янецька, С Бандери, Панаса Мирного.

5.

Мікрорайон Озерна - залізничний вокзал

Через вулиці: Панаса Мирного, прс. Миру, Вінницька, Трудова, Шевченка, Старокостянтинівське шосе, прс. Миру, Панаса Мирного.

6.

Мікрорайон Озерна - залізничний вокзал

Через вулиці: Панаса Мирного, прс. Миру, Старокостянтинівське шосе, Шевченка, Трудова, Вінницьке шосе, прс. Миру, Панаса Мирного.

7.

Мікрорайон Лезневе - центр

Через вулиці: Вінницьке шосе, Вінницька, прс. Миру, Бандери, Кам’янецька, Героїв Майдану, Свободи, Подільська, Кам’янецька, Бандери, прс. Миру, Вінницька, Вінницьке шосе

8.

Мікрорайон Книжківці - автостанція № 2

Через вулиці: Зеньковського, Раєвського, Карбишева, Довженка, Гарнізонна, Майборського, Чорновола, Трудова, Шевченка (автостанція № 2) та в зворотному напрямку.

9.

Вул. Волочиська - центр

Через вулиці: Во, Подільська, Кам’янецька, Толстого, Львівське шосе, Західно-окружна, Волочиська.лочиська, Західно-окружна, Львівське шосе, Толстого, Кам’янецька, Героїв Майдану, Свободи

10.

Мікрорайон Дубове - центр

Через вулиці: Щедріна, Купріна, Козацька, Ю.Сицінського, І.Франка, Толстого, Кам’янецька, Прибузька, Свободи, Подільська, Кам’янецька, Толстого, І.Франка, Ю.Сицінського, Козацька, Купріна, Щедріна.

Нагадаємо, що тролейбуси на автономному ходу в Хмельницькому мають з’явитися цього року. 5 таких придбають в лізинг. Також парк “Електротрансу” має поповнитися на 5 звичайних тролейбусів і 10 великогабаритних автобусів. Орієнтовний час придбання, як раніше говорили в міськраді та “Електротрансі” - серпень-вересень. Ціна питання - 124 мільйони гривень.

Як вважаєте, чи вірно розроблені нові маршрути в програмі? Маєте пропозиції щодо змін чи введення нових? Пишіть в коментарях.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (80)
  • иван яблонський

    доброго вечорав лезнево теж треба тролейбус бо людям нема як добратися в город
  • Ірина

    По вулиці Шептицького давно дуже треба пустити транспорт. Немає чим добратися на роботу та навчання.
  • сергей турчинский

    Введіть платний проїзд для пенсіонерів у час пік доїхати на роботу не можливо. Доречі діти шкільного віку за проїзд сплачують пенсію не отримують на роботу не ходять.
  • сергей турчинский

    Введіть платний проїзд для пенсіонерів у час пік, доїхати на роботу не можливо. Доречі діти шкільного віку за проїзд сплачують пенсію не отримують на роботу не ходять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up