У Хмельницькому перевізники готові зійти з маршрутів

У Хмельницькому перевізники готові зійти з маршрутів
Фото з архіву редакції
  • Зупинки переповнені, а возити нікого.

  • Перевізники повідомили, що готові зійти з маршрутів через спецперепустки. 

  • Кажуть, що за три дні роботи, вони вже “по вуха” у збитках.

  • Що у Хмельницькому робитимуть із назріваючим транспортним колапсом, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Із 12 травня у Хмельницькому запустили громадський транспорт у режимі спецперевезень. Містом почали курсувати автобуси та маршрутки. Однак їм дозволили возити пасажирів лише зі спеціальними перепустками, які видали раніше. За інформацією міськради, їх отримали 35 тисяч працівників критичної інфраструктури.

Для тролейбусів такі перепустки необхідні лише у конкретні години: до 10:00 та з 16:00 до 19:00. Перевізників, які випускають на рейси автобуси та маршрутки зобов’язали возити пасажирів лише зі спецперепустками безвідносно до часу доби. Через це назрів черговий транспортний колапс.

Сьогодні, 14 травня, хмельницький перевізник Олександр Мішин повідомив, що водії його автобусів №21, 22, 51 - готові сходити з маршрутів через значні збитки. 

Відео дня

  

"Працюємо у великий мінус"

Журналістам vsim.ua керівник ФОП “Мішин Олександр Володимирович” повідомив, що ситуація на його підприємстві критична. 

Про роботу на маршрутах погодився розповісти ще один представник місцевого перевізника Ігор Гуменний. Він партнер у ФОП “Марценюк Віталій Михайлович”. 

На підприємстві ФОП “Марценюк Віталій Михайлович” також розглядають можливість сходження з маршрутів. Кажуть, що постійно на зв’язку із місцевою владою, але та, на жаль, допомогти нічим не може.

"Не можемо вийти за межі постанови"

В управлінні транспорту та інфраструктури ХМР лише розводять руками. Кажуть і раді допомогти, а прав на це не мають. Спецперепустки видаються відповідно до постанови Кабміну № 255. В пункті 9 чітко прописано кому їх можна видавати. Це: 

  1. медичні працівники
  2. рятувальники
  3. правоохоронці
  4. фахівці сфери ЖКГ 
  5. люди, які працюють у продуктових магазинах та аптеках 
  6. співробітники стратегічних підприємств.
  • Вийти за межі постанови ми не можемо. Відповідно не можемо видати більше перепусток, ніж уже реалізували, бо в постанові чітко прописано, кому їх видають. Ми знаємо, що ситуація на підприємствах дуже складна. Перевізники несуть шалені збитки. Бо пасажирів в достатній кількості у них немає. Постанова Кабміну, на сьогодні, надала можливість людям працювати, але не надала можливість їм їздити у громадському транспорті, тим сами діставатися до своїх робочих. Всі, хто вийшли на роботу з 11 травня не внесені в перелік критичної інфраструктури. Через це видати перепустки їм ми не можемо. Ми кожного дня ламаємо голову над виходом із ситуації, але вдіяти поки нічого не можемо, - пояснив виконуючий обов’язки начальника управління транспорту та зв’язку ХМР Сергій Шепурєв. 

Наразі у столиці перебуває заступник міського голови Хмельницького Андрій Бондаренко. Чиновник розповів журналістам vsim.ua, що саме зараз прямує на зустріч із нардепами. Під час неї сподівається дізнатися, коли громадський транспорт запустять у звичайному режимі. 

Пізніше ми зв’яжемося з Андрієм Бондаренком та повідомимо, що вдалося дізнатися. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (168)
  • Ольга Швець

    А в Києві люди навіть таксі чекають по дві години , щоб доїхати до роботи , це жах .
    В годину пік неможливо дочекатися таксі((((
    Я вже мовчу про ціни на таксі(((😡😡😡
  • Валентина Татаринська

    Таке відчуття,що в життям міста керують перевізники.То вони хочуть працювати-бунт.То вони погрожують не виїзджати...Впевнена,що дуже скоро перевізники розкажуть на майдані про збитковість бізнесу...треба підняти оплату за проїзд.
  • Сергій

    Заберіть авторизацію! Ви не той ресурс, щоб ставити вимоги читачам))
  • Vladimir Gursky

    Дурня.
    Зробіть як в тролейбусі - по часово. А П/П-шники нехай ідуть трохи на зустріч працівникам, якщо ті запізняться трохи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up