У Хмельницькому зросте вартість проїзду

У Хмельницькому зросте вартість проїзду
  • Зміни набудуть чинності наступного тижня, 1 липня.

У Хмельницькому зростуть тарифи на проїзд у громадському транспорті. Для тролейбуса з оплатою проїзною карткою вартість складатиме 6 гривень, без проїзної картки — 7 гривень, а для автобусів — 12 гривень. Таке рішення сьогодні, 23 червня, прийняли на засіданні виконавчого комітету, написав на своїй сторінці у Facebook міський голова Олександр Симчишин.

— Ми понад 2 місяці відтягували цей крок, перевізники з кінця квітня зверталися до нас із проханням підняти вартість проїзду до 16 гривень. Ми розуміємо об’єктивну складову зростання, бо в попередньому тарифі вартість пального була закладена 24 гривні за літр, а зараз вона більше 50 гривень, а дизпаливо – майже 60. Разом з тим тариф у нашому місті залишається одним із найнижчих у регіоні. На жаль, це вимушений крок, — йдеться у публікації.

Нагадаємо, що раніше на нашому сайті вийшов матеріал щодо можливого підвищення вартості проїзду в Хмельницькому. 16 червня заступник міського голови Микола Ваврищук говорив про те, що не знає, коли та на скільки піднімуть вартість проїзду. А вже за тиждень, тобто сьогодні, 23 червня, за таке рішення проголосували члени виконкому.

Відео дня

Підняття вартості проїзду пов'язане не тільки зі зростанням вартості дизельного палива, а й зі здорожчанням електроенергії, запчастин та підняттям мінімальної зарплати. Після 24 лютого підняття тарифів відбувалося і в інших містах України, як от Вінниці, Чернівцях, Івано-Франківську та Львові. Більше про це можна дізнатися з матеріалу «В Україні піднімають тарифи на проїзд. Що буде у Хмельницькому».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (73)
  • Читач96

    Ну, у вас всі кроки вимушені, всі абсолютно і всі, як один-гімно. Пропоную не відступати і наступного місяця підняти до 20, слова потрібні і вимушені знайдете, не звикати)
  • Надія Слободян

    Нашому меру вже невголові
    Чим будуть платити люди які
    На ліки відкладають!
    Головне щоб церкви перегнати
    В пцу то там гроші проплачувати є то може
    Б краще маршрутку нову купили а не попів Ганьба
    Такі раді і такому меру!
  • Максим Куртки

    А смысл вот это писать,они себе уже всё решили...
  • Pavel Kondrashov

    Фуууу! А я уже думал что кое кто уже нажрался баблом. Ан нет. На развалюхах наживаться продолжают. Значит жизнь продолжается.

keyboard_arrow_up