В патрульної поліції - нові повноваження. Що мають право перевіряти?

В патрульної поліції - нові повноваження. Що мають право перевіряти?
  • Національна поліція передала частину своїх повноважень патрульним. 
  • Видавати дозволи й узгоджувати рух транспорту небезпечних вантажів тепер мають в управлінні патрульної поліції. 
  • І тепер патрульні, як колись ДАІшники, будуть проводити на дорогах рейди. 

 

З 17 вересня Департамент патрульної поліції є уповноваженим підрозділом Нацполіції у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. 
Тепер “копів” будуть залучати для служби на пунктах вагового контролю, а також шукати недоліки дорожнього покриття і повідомляти про них Службу автомобільних доріг двічі на рік. 

В управлінні патрульної поліції раніше був сектор безпеки дорожнього руху, де було всього два працівника. Штат розширили із сектору зробили відділ, де сьогодні працює 13 людей і займається він організацією дорожнього руху. 

Разом з “Уктрансбезпекою”, як раніше ДАІ, будуть шукати нелегалів і контролювати пасажирські і транспортні перевезення. З працівниками “”Уктрансбезпеки” планують проводити спільні рейди по виявленню порушників. 

Відео дня

Всі функції, які раніше виконував превентивний відділ ГУ Нацполіції у Хмельницькій області перейшли до патрульної поліції. А це:забезпеченням безпеки дорожнього руху, супроводженням негабаритних і великовагових транспортних засобів, контролював перевезення небезпечних вантажів. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник відділу безпеки дорожнього руху УПП Іван Остапішин. 

Наразі дорожня поліція працює лише на відрізку дороги траси М-12 від кордону з Тернопільською до Вінницької області. Тому контролювати дорожню обстановку на інших ділянках області поки не можуть. Однак екіпажі патрульних з Хмельницького при необхідності будуть відправляти на траси для супроводження колони делегацій, перших осіб, організованої колони дітей, супровід габаритних вантажів. Раніше цим займалися територіальні відділи поліції. 

Повноваження, які передали патрульній поліції:

  • участь у сфері безпеки дорожнього руху ( в межах своїх повноважень)
  • супровід і організація безпечного руху транспорту спеціального призначення
  • погодження проектів на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг, залізничних переїздів, інших споруд або червоних ліній міських вулиць і доріг (спільно з Службою автомобільних доріг)
  • погодження пропозицій стосовно стосовно обладнання засобами організації дорожнього руху місць виконання дорожніх робіт, проектів та схем організації дорожнього руху, маршрутів руху пасажирського транспорту, маршрутів організованого руху громадян і місць їх збору, порядку проведення спортивних та інших масових заходів, які можуть створити перешкоди дорожньому руху;
  • видача дозволів на участь у дорожньому русі транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні;
  • контроль за безпекою дорожнього руху під час пасажирських чи вантажних перевезень, в тому числі перевезень небезпечних вантажів, розроблення і видача документів щодо погодження маршрутів руху 
  • інформування учасників дорожнього руху про фіксацію фактів правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up