Управління транспорту роками не має начальника. Як шукають кандидатів

Управління транспорту роками не має начальника. Як шукають кандидатів
Фото з архіву редакції
  • Тривалий час управлінням керує Сергій Шепурев у статусі «в. о.»

  • Його не призначають начальником, але й замінити чиновника немає ким.

Від 2015 року управлінням транспорту Хмельницької міськради керує Сергій Шепурев. Він є заступником начальника та має статус виконувача обов’язки за цією ж посадою. Відтоді у міськраді не можуть ані зробити його начальником без приписки «в. о.», ані знайти іншу людину на цю посаду.

У лютому 2018 року міський голова Олександр Симчишин розповідав в інтерв’ю журналістам vsim.ua, що Сергій Шепурев отримає посаду начальника управління, або знайдуть іншого керівника.

— По Шепуреву була дуже проста умова, так би мовити, — він головний відповідальний за покращення ситуації в громадському транспорті. І якщо він доведе ситуацію до тих вимог, які я йому особисто ставив, він ці дві літери «в. о.» зніме. Якщо ситуація не покращиться, ну, буде інший начальник управління транспорту, — сказав міський голова.

Відео дня

Відтоді минуло понад три роки, а ситуація не змінилася. Начальника в управління немає, а його обов’язки виконує Сергій Шепурев. У квітні цього року у міськраді оголосили конкурс на цю посаду. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови Микола Ваврищук.

Серед вимог були наявність вищої освіти за рівнем спеціаліста або магістра. Крім того, у претендента мав бути досвід роботи в органах місцевого самоврядування чи на державній службі або будь-який досвід на керівній посаді терміном від двох років. Крім того, від кандидатів вимагали представити власне бачення перспектив розвитку громадського транспорту в місті до 2025 року.

На прийом документів було відведено 30 днів. Однак за два місяці, у червні, цю вакансію розмістили на сайті з пошуку роботу. Зараз документ перебуває в архіві, але доступний для перегляду.

Попри тривалий пошук на вакансію ніхто не відгукнувся. Про це журналістам vsim.ua розповів Микола Ваврищук. Втім, у міськраді надії не втрачають та продовжують пошуки.

— Цей конкурс нічим абсолютно не завершився, тобто в принципі не подалося жодної кандидатури, попри те, що я і публічно оголошував, і звертався. Ми зараз далі підбираємо людину, це так і далі працює, і, сподіваємося, що найближчим часом ми зможемо знайти людину, яка далі разом зі всіма нами буде розвивати цю сферу, тому що питань у громадському транспорті, ми розуміємо, є багато. Мало того, його треба розвивати та, враховуючи нові транспортні засоби, які будуть купуватися, і їх буде багато, враховуючи розробку Плану сталої мобільності, за розробку якого буде відповідати управління транспорту, ми й далі шукаємо людину, яка очолить управління транспорту, — розповів чиновник.

За словами Миколи Ваврищука, охочих отримати цю посаду та взяти на себе відповідальність досить мало:

— Наразі є кілька кандидатур, вони час від часу з'являються. Не можу сказати, що є дуже багато охочих взяти на себе відповідальність, не можу сказати, що багато є таких, які кажуть — «Я піду й наведу лад». Але є кілька людей, і ми розглядаємо кілька кандидатур зараз.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Іван Косин

    Коли все розкрадене і далі крадут.призначают виконувача обовязків.людина тимсасова і невідповідальна.
  • Надія Манзюк

    Дорогокоштуюча посада.

    Kostia Prytkov reply Надія Манзюк

    Надія Манзюк ніхто не може купити за хабар?
  • ЧитачЧитачів

    Гребіться ви самі зі своїм транспортом. Вкрасти нічого немає, а мізки всі компасують.

keyboard_arrow_up