Чому на маршруті №32 мало автобусів? Запитали у заступника Симчишина

Чому на маршруті №32 мало автобусів? Запитали у заступника Симчишина
  • Новий перевізник три місяці обслуговуватиме маршрути №28 та №32.

  • На останньому машин зараз мало, а інколи немає жодної.

  • Ми дізналися причину.

У Хмельницькому розпочав роботу новий перевізник — приватне підприємство «Авто-експерт». Спершу воно взяло участь у конкурсі, намагаючись взяти на обслуговування маршрути:

  • №28 Гречани — Лезневе (через Кооперативну, Курчатова, Подільську, Шевченка, Трудову, Вінницьке шосе)
  • №32 Раківське кладовище — Лезневе (через Майборського, Пілотську, Толстого, Кам’янецьку, Зарічанську).

Пропозицію фірми відхилили з однієї причини — її автобуси переобладнані з вантажних. Законодавство забороняє укладати постійні договори у таких випадках.

Однак на цьому все не скінчилося. З підприємством уклали тимчасовий договір на три місяці на вже згадані маршрути. І воно вже перевозить пасажирів. За даними системи «Dozor», на маршруті №28 працює вісім одиниць транспорту станом на 17:00 сьогодні 21 вересня.

Відео дня

А от із маршрутом №32 все складніше. За нашими спостереженнями, на маршруті працюють одна-дві одиниці транспорту, або їх взагалі немає. Про причину ми запитали у заступника міського голови Хмельницького Миколи Ваврищука.

— На 28-й маршрут вони зайшли з вісьмома одиницями й на 32-й зайшли з трьома одиницями. Ситуація у них така собі, не дуже добра, вони зараз пробують накатати цей маршрут, виходять на пікові графіки. В обід вони поки не їздять, тому що там взагалі сумно. Тролейбусний маршрут №4 забрав дуже багато пасажирів з 32-го маршруту, і зараз їм дуже важко його накатати, — розповів чиновник.

Нагадаємо, що тролейбусний маршрут №4 сполучає Ракове та Катіон через Чорновола, Красовського, Купріна та Тернопільську. Частину маршруту, де немає контактної мережі, він проходить з використанням бортових акумуляторів.

За словами Миколи Ваврищука, на 28-му маршруті працюють більше автобусів, ніж у попереднього перевізника. Тим часом щодо 32-го маршруту вже розглядають питання його скорочення — таким чином, щоб він розвертався на Староміській, а не їхав на Зарічанську й до автовокзалу №1.

Нагадаємо також, що у Хмельницькому планують запровадити два нових автобусних маршрути — №4 та №5. Вони сполучатимуть Ружичну та Лезневе з центром Хмельницького, а саме вулицею Староміською. Працюватимуть на маршруті автобуси, які комунальне підприємство «Електротранс» хоче придбати у лізинг.

 

Маршрут №32. Скріншот із «Dozor» о 16:33
Маршрут №32. Скріншот із «Dozor» о 16:41
Маршрут №32. Скріншот із «Dozor» о 17:02
Маршрут №28. Скріншот із «Dozor» о 17:12

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Ян Чайковский

    Ложила влада на людей їм до лампочки як ми маєм добиратись
  • Валентина Греля

    Та в центр це одне, а на автовокзал ні з Озерної, ні з Раково не доїхати, тільки з пересадкою! Це взагалі ганьба!!!!
  • Антон

    Новачка в отставку!
  • Севак Аліна

    Чому після 19:00 не їздить 26, 16 тролейбуси теж графіка не дотримуються!!! Ввечері якась катастрофа дістатись додому  на Львівське(((

keyboard_arrow_up