Як працюють хмельницькі АЗС під час відключення світла

Як працюють хмельницькі АЗС під час відключення світла
Ілюстративне фото
  • Все частіше хмельничани сидять без світла по кілька годин, а то й довше.

  • У місті з’являються пункти незламності саме для таких випадків.

  • До таких належать і окремі заправки.

Все частіше та довший час хмельничани залишаються без світла. Особливо це актуально після російський ракетних обстрілів. Вони останнім часом є масованими та спрямованими проти об’єктів електроенергетики. Так, після атаки 23 листопада від енергосистеми були відключені всі три українські АЕС, які розташовані на підконтрольній уряду території.

Втім, українці потроху пристосовуються до таких умов. Зокрема, активно скуповують пауербанки, зарядні станції та генератори. Останні часто стають рішенням і для бізнесу. Заклади встановлюють генератори, аби й далі працювати та обслуговувати клієнтів.

Серед таких є й мережі АЗС. Частина заправок у Хмельницькому обслуговують клієнтів і під час відключення світла. Пропонуємо вам дізнатися, як вони працюють.

Відео дня

WOG

Заправки мережі обладнані генераторами. Клієнтам надаються всі послуги, крім того, можна заряджати пристрої, як от ноутбуки.

OKKO

Мережа пропонує клієнтам всі звичні послуги під час відключення світла. Також можна заряджати пристрої. Wi-Fi та розрахунок карткою доступні тільки у випадку нормального зв’язку. Тому клієнтам про всяк випадок радять мати з собою готівку.

БРСМ-Нафта

У випадку відключення світла мережа надає всі послуги, а також пропонує клієнтам заряджати свої пристрої.

AMIC

Клієнтам разом зі звичними послугами пропонують заряджати свої пристрої та користуватися Wi-Fi.

Укрнафта

На гарячій лінії журналісту vsim.ua повідомили, що заправки мережі працюють у випадку відключення за наявності генератора. Якщо ж він є, може бути доступною й оплата карткою, але тільки за нормального зв’язку. Чи можна на АЗС заряджати пристрої, оператор кол-центру не знала.

Shell

У телефонній розмові оператор повідомив журналісту, що у Хмельницькому мають генератори заправки на Трудовій та Львівському шосе. Зарядка пристроїв доступна на першій із них. Оплата карткою можлива за наявності генератора та зв’язку.

Нагадаємо, що в України створили мережу так званих пунктів незламності. Це місця, куди люди можуть приходити у випадку тривалої відсутності світла, тепла чи інших послуг. Тут можна грітися та заряджати пристрої. Також  залежно від конкретного пункту доступні й інші можливості, як от оптоволоконний Інтернет чи Starlink, вода, перша медична допомога.

Пунктами незламності можуть бути органи влади, ДСНС, поліція, заклади освіти, заправки, банки або й спеціально обладнані намети. Один із таких відкрився на Проскурівській біля кінотеатру Шевченка. Там є обігрів, розетки для заряджання пристроїв, вода, чай, Wi-Fi, розкладні ліжка, дитячий куточок та медичне обладнання й медикаменти. Чергують тут рятувальники, пункт працює цілодобово та безкоштовно. Більше про це в окремому матеріалі. Карту з усіма пунктам незламності можна переглянути за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up