Яким буде новий міст через Південний Буг у Хмельницькому

Яким буде новий міст через Південний Буг у Хмельницькому
  • Будівництво мосту може обійтися міському бюджету в 25 мільйонів гривень.

  • Споруда має сполучити Хмельницький з Олешином.

У Хмельницькому запланували будівництво нового мосту через Південний Буг. Його зведуть на заміну наявному мосту в мікрорайоні Гречани. Він сполучає Хмельницький (вулицю Кооперативну) та село Олешин (вулицю Набережну) Хмельницької ОТГ.

Зараз міст перебуває у поганому стані. Раніше заступник міського голови Василь Новачок у коментарі журналісту vsim.ua описував стан мосту як такий, що «приймати на баланс там немає чого».

— Є старий абсолютно безгосподарний міст, абсолютно небезпечний, і люди ним користуються. Приймати на баланс там немає чого, та споруда є аварійною, тому є потреба там зробити нормальний міст, аби забезпечити нормальне і безпечне сполучення автомобільного транспорту і пішоходів між містом Хмельницьким і селом Олешин, — розповідав чиновник.

Відео дня

Сьогодні, 16 лютого, попередньо визначили фірму, яка займеться проєктуванням нового мосту. Це ТОВ «Поділля Проект Груп» з Вінниці. Така інформація розміщена у системі електронних закупівель «Prozorro». Виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво мосту обійдеться у 150 тисяч гривень.

Технічним завданням, яке є у системі «Prozorro», передбачені орієнтовні основні характеристики нового мосту:

ТОВ «Поділля Проект Груп» зареєстроване у Вінниці у листопаді 2016 року. Статутний капітал фірми складає 50 тисяч гривень, вона займається діяльністю у сфері архітектури. Власником та керівником є Сергій Кудирко. Такі дані є у сервісі «OpenDataBot».

Цікаво, що протягом останніх п’яти років у фірми змінилися всі ключові характеристики — місце реєстрації, вид діяльності, керівництво та назва. Зокрема, першим видом діяльності була неспеціалізована оптова торгівля, потім — будівництво доріг і автострад, а вже після цього діяльність у сфері архітектури.

Протягом 2021-2022 років «Поділля Проект Груп» уклало загалом 14 договорів на виконання послуг за кошти державного та місцевих бюджетів. Загальна сума цих договорів складає майже 10,9 мільйона гривень. Такі дані є у сервісі аналітики «Bi Prozorro». Найбільше договорів було укладено зі Службою автомобільних доріг у Хмельницької області та управлінням комунальної інфраструктури міськради — по три з кожним.

На проєкт мосту у Хмельницькому витратять 400 тисяч гривень
Наявний міст у Гречанах. Фото «Суспільне. Поділля»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Коротко про головне - долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Коротко про головне - долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up