Що робитимуть із Давидковецьким перехрестям, де часто стаються ДТП

Що робитимуть із Давидковецьким перехрестям, де часто стаються ДТП
  • На виїзді в бік Вінниці часто стаються аварії, зокрема з постраждалими та загиблими.

  • На перехресті інтенсивний рух та чимало вантажівок.

  • Дізналися, що як планують розв'язувати проблему.

Давидковецьке перехрестя часто з’являється у новинах. Причина — аварії, подеколи з травмованими та загиблими. І триває це принаймні кілька останніх років. Ми перевірили саме перехрестя, з’ясували, чому там часто стають аварій та що з цим хочуть робити дорожники.

Дорожні умови в районі перехрестя

На давидковецькому перехресті сходяться дороги М-30-03 (під’їзд з боку Лезневого), М-30 (під’їзди з боку Копистина та Вінниці) та О-231707 (під’їзд з боку Давидківців). Швидкість руху в районі перехрестя обмежена 50 кілометрами на годину, про що свідчать відповідні дорожні знаки.

Крім того, тут патрульна поліція застосовує прилади «TruCam». Про це свідчать відповідні знаки. Поряд із перехрестям розташовані дві заправки, а також два непрацюючих кафе.

Відео дня

При під’їзді до перехрестя з боку Лезневого видимість дещо обмежена через поворот та одне зі згаданих вище непрацюючих кафе. Крім того, перехрестя має ухил з боку села Давидківці у бік Копистина. Рух на перехресті інтенсивний, зокрема, є багато вантажівок. Стан дорожнього покриття хороший.

Які аварії відбувалися в районі перехрестя

За інформацією Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, частина дороги М-30 районі протяжністю 400 метрів є аварійно-небезпечною ділянкою. Йдеться про під’їзд до Давидковецького перехрестя з боку Копистина та поворот на Вінницю включно. Про небезпеку цього місця неодноразово повідомляла й поліція. Зокрема, так було у 2019 та 2020 роках.

18 вересня 2018 року поблизу села Давидківці 22-річний хмельничанин на «Mitsubishi» намагався здійснити обгін, але не впорався з керуванням та перекинувся. Водій загинув на місці, а 19-річна пасажирка отримала перелом ключиці.

24 жовтня 2018 року вантажівка «МАЗ» зіткнулася з легковиком «Volkswagen». Постраждали водій та четверо пасажирів останнього віком від 27 до 42 років. Їх доставили до лікарні. У поліції тоді повідомляли, що 58-річний водій вантажівки не врахував дорожньої обстановки та не надав легковику перевагу в русі.

6 листопада 2018 року легковик «Mazda» збив 51-річного чоловіка. від отриманих травм він помер на місці події. За попередньою інформацією, пішохід переходив дорогу у невстановленому місці.

25 листопада 2018 року поблизу перехрестя 39-річний водій «Lada» не впорався з керуванням та в’їхав у вантажівку «DAF». Травми отримала 29-річна пасажирка легковика — з переломами її доставили до обласної лікарні.

17 січня 2020 року в районі перехрестя «Audi» збила 60-річного чоловіка. Від отриманих травм він загинув на місці. Згодом водія визнали винним, але звільнили від відбуття покарання з іспитовим терміном у два роки.

29 вересня 2020 року поблизу Давидківці зіткнулися два «Mercedes-Benz» — вантажівка та мікроавтобус. Водій останнього, 72-річний мешканець Чернівецької області, від отриманих травм помер у кареті «швидкої».

12 лютого 2022 року на перехресті вантажівка «Volvo», за кермом якої був 41-річний львів’янин, збила 29-річного пішохода. За інформацією поліції, він переходив дорогу нерегульованим пішохідним переходом. Чоловіка з травмами доставили до обласної лікарні.

Яка причина аварійності на перехресті

Причиною ситуації з ДТП в районі давидковецького перехрестя у Службі автомобільних доріг вважають порушення Правил дорожнього руху. Зокрема, йдеться про недотримання вимог дорожніх знаків та перевищення швидкості. Про це журналісту vsim.ua розповіла фахівець зі зв’язків з громадськістю та пресою відомства Юлія Манзяк.

— Після ремонту об’їзної Хмельницького значно збільшився трафік — і рух великовагового транспорту, і легкового, який об’їжджає місто. На жаль, складається така ситуація, що на відремонтованих дорогах водії чомусь відчувають себе надмірно впевнено, і не їдуть, а летять в переважній більшості. Хоч швидкість обмежена 50 кілометрами на годину, там з такою швидкістю ніхто не їде, — розповіла представниця Служби автомобільних доріг.

Що хочуть змінити

Юлія Манзяк розповіла, що на перехресті запланували будівництво кільцевої розв’язки. На неї вже виготовили проєкт, і САД працює над відведенням земельних ділянок.

За даними публічної кадастрової карти, безпосередньо до перехрестя прилягають чотири земельних ділянки:

Додамо також, що поряд із Хмельницьким планується будівництво об’їзної. Її частина з боку села Давидківці, попередньо, має починатися саме від давидковецького перехрестя. Більше дізнавайтеся з окремого матеріалу.

А як ви вважаєте, у чому причина частих аварій на давидковецькому перехресті? Пишіть у коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (38)
  • Александр Васильевич

    Потрібно кругове перехрестя! При чому вже давно!
  • Василий Розуман

    Тунель
  • Олег Бродський

    Вчіть правила і все буде добре!!!
  • Читач46

    Світлофор

keyboard_arrow_up