Якими мають бути тарифи на проїзд у Хмельницькому? (ОПИТУВАННЯ)

Якими мають бути тарифи на проїзд у Хмельницькому? (ОПИТУВАННЯ)
  • Ситуація з наявністю пального досі критична. 
  • Через це по містах вже підскочили тарифи на проїзд. 
  • Скільки хмельничани готові платити у громадському транспорті?

У Хмельницькому досі не стабілізувалась ситуація з пальним. Гострий дефіцит відчули по всій Україні. Усе через окупантів, які обстріляли Кременчуцький нафтопереробний завод, що був основним виробником пального в країні, а також нафтобази у багатьох регіонах. На заправках - кілометрові черги, а ще ліміт на продаж. Місцеві АЗС ввели обмеження: в “одні руки” дають не більше 10-30 літрів

Окрім цього, аби зменшити дефіцит палива в Україні, Кабмін скасував державне регулювання цін на бензин і "дизельку". При цьому на АЗС почали масово підвищувати ціни на паливо.
Така кризова ситуація і дефіцит гостро вплинули і на перевізників. У багатьох містах по Україні піднімають вартість проїзду. Тарифи зросли і на Хмельниччині - подекуди навіть вдвічі. 

Наприклад, у Шепетівці подорожчала вартість проїзду від вчора, 25 травня. Таке рішення прийняли минулого тижня під час засідання ви­ко­нав­чо­го ко­мі­те­ту місь­кої ра­ди. Чиновники кажуть, через брак пального. Відтак у міських автобусах загального користування і в маршрутному таксі встановили такі тарифи:

Відео дня
  • по місту Шепетівка — 12,00 грн
  • до с. Судилків — 14,00 грн
  • до Д/к «Імпульс» — 14,00 грн.

Аналогічні рішення прийняли у Волочиській громаді. Там підняли вартість перевезення в автобусах до 10 гривень в межах міста. Влада каже, рішення прийняли враховуючи підвищення цін на запчастини та паливно-мастильні матеріали. Також до 10 гривень зріс тариф на проїзд у Старокостянтинові. 

У Хмельницькому ж змін поки немає. Щоправда, тарифи можуть підскочити, як тільки стабілізується ситуація з пальним. Зокрема, у міськраді пояснили, підвищення вартості проїзду можна очікувати, але тоді, коли буде відома ціна палива. Детальніше - у матеріалі. 

  • Коли визначиться якась фінальна ціна - скільки буде коштувати паливо з його наявністю, тоді можна буде оцінювати ситуацію, - так журналістам коментував  ситуацію заступник мера Микола Ваврищук.

Нагадаємо, наразі проїзд на автобусних маршрутах Хмельницького, а також маршрутках - 8 гривень. За проїзд у тролейбусах хмельничани платять 6 гривень. Натомість разовий проїзний квиток електронний — 5 гривень.

Друзі, а скільки ви готові платити за проїзд у громадському транспорті? Чи потрібно підвищити тарифи і на яких умовах? Беріть участь в опитування і діліться думками у коментарях. 
 

Опитування

Скільки ви готові платити за проїзд у громадському транспорті?

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (151)
  • Читач96

    Так смішно, коли дивишся в опитуванні, що люди більшість відсотків голосують за підвищення, а потім волають, що дорого, куди вже піднімати???Ви або реальні дебіли, або то голосуют лише водії маршруток
  • Ирина Домбровская

    а тролейбус тут до чого-він не їздить на пальному....чого ж так печуться за підняття вартості проїзду...
  • Ирина Домбровская

    так,з пальним -біда...але думаю,що коли вговтаються ціни на нього вартість не повернеться назад,це просто нажива на ситуації...було б не вигідно-не працювали б на маршрутках...
  • Читач22

    П'ять гривень!

keyboard_arrow_up