Зі світлофорів можуть прибрати таймери червоного сигналу. Ви за чи проти?

Зі світлофорів можуть прибрати таймери червоного сигналу. Ви за чи проти?
  • Таймери показують, скільки часу залишилося чекати пішоходам та водіям.

  • Однак через збої учасники дорожнього руху можуть рушати з місця раніше, аніж з’явиться зелений сигнал.

Сигнали світлофорів для пішоходів та водіїв у Хмельницькому, як правило, супроводжуються таймером, який відображає кількість секунд до закінчення сигналу. Зокрема, це стосується й червоного кольору. Існує ймовірність, що в Хмельницькому скасують таймери для червоного сигналу. Про це журналістам vsim.ua розповів начальник відділу з безпеки дорожньої інфраструктури департаменту інфраструктури Хмельницького Олександр Ковальчук.

Причиною цього є те, що інколи світлофори відображають червоний сигнал після того, як закінчився відповідний відлік. Внаслідок цього пішоходи та водії можуть рушати з місця раніше, ніж з’явиться зелений сигнал, оскільки почасти орієнтуються саме на таймер. Це збільшує ризик виникнення аварійних ситуацій. Є різні причини затримок зміни сигналів, наприклад, «підвисання» контролера світлофора.

— Ми вже думаємо, може нам скасувати відлік часу для червоного світла на всіх світлофорах. Але поки таке застосовується і ми працюємо з цим. Жовтого сигналу немає, то вони дивляться по відліку часу, — розповів Олександр Ковальчук.

Відео дня

Причин для запровадження таймера червоного сигналу було дві. Перша з них — подовження тривалості сигналів. За відсутності таймера водії та пішоходи не схильні довго чекати зеленого сигналу, вважаючи, що світлофор «завис» на червоному. Так, для пішоходів за відсутності таймера не налаштовували червоний сигнал тривалістю понад 40 секунд. Тепер же він може тривати понад 60 секунд.

Все це дозволяє більш гнучко налаштовувати цикли регулювання, покращуючи ситуацію на дорогах:

— У нас раніше на багатьох світлофорах був звичайний режим регулювання, і пішоходам стільки ж часу давалося, скільки й транспорту. І в результаті виконати лівий поворот для водія було проблематично через те, що пішоходи спочатку масово переходять, потім ідуть по одному. То ми зараз робимо і будемо продовжувати це робити таким чином, щоб пішоходам буде один час для руху, а транспорту буде інший, і це буде на всіх світлофорах. Раніше було тільки на деяких, а зараз будемо робити на всіх. Все це пов’язано з тим, що дуже велика кількість транспортних засобів у нас з’явилася, зокрема через коронавірус, — розповів Олександр Ковальчук.

Другою причиною впровадження таймерів червоного сигналу є комфорт учасників дорожнього руху — пішоходи та водії завжди знають скільки їм чекати й коли потрібно бути готовим зрушити з місця.

Таким чином для таймерів червоного сигналу є аргументи як «за», так і «проти». А як вважаєте ви? Голосуйте та пишіть коментарі.

Опитування

Чи потрібні на світлофорах таймери червоного сигналу?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (59)
  • Людмила Тястова

    А не простіше відрегулювати роботу таймерів?🤯
  • Диана Мороз

    Проти
  • Eismont Katya

    Проти
  • Наталія Якубовська

    Проти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up