Безпека понад усе: як правильно перевозити дітей в автомобілі (Новини компаній)

Безпека понад усе: як правильно перевозити дітей в автомобілі (Новини компаній)
  • Автокрісла допомагають захистити малюків
  • Щороку в автокатастрофах гинуть або травмуються тисячі маленьких дітей. Автокрісла допомагають захистити малюків. Нижче ми розповімо про різні види дитячих автокрісел та їх особливості.

Шість категорій сидінь

Щоб визначити, яке крісло потрібно дитині, беріть до уваги її вік та вагу. Відповідно до Правил ЄЕК ООН № 44, існують наступні категорії автокрісл.

  • Група 0 – створені для немовлят від народження до 6-9 місяців, вагою до 10 кг. Вони встановлюються на задньому сидінні боком, а діти у такому віці можуть пересуватись лише горизонтально.
  • Група 0+ – використовуються для малюків від народження до 1-1,5 року, вагою до 13 кг. Встановлюються обличчям проти ходу, адже при аварії сидіння бере на себе більшу частину удару та захищає голову, шию та хребет.

Діти молодшого віку мають непропорційно велику та важку голову. Якщо під час аварії вони розташовані за ходом автомобіля, це може призвести до травми хребта та голови.

  • Група 0+/I – призначені для дітей від шести місяців до 3,5-4 років, вагою до 18 кг. Це крісла типу Convertible, тобто в них можна розташувати дітей у різних напрямках. Спочатку ви робите це проти руху автомобіля, а потім за. Ідеально для дітей старше, ніж півроку, яким ще зарано їздити у напрямку по ходу руху.
  • Група I – використовуються для дітей від дев’яти місяців до 4,5 років. Їх особливість полягає в тому, що малюк сидить за рухом автомобіля, а сама установка має протиударний екран та вбудовані ремені. В них також можна регулювати кут нахилу спинки.
  • Групи I/II/III – створені для дітей від дев’яти місяців до 10-12 років. Це трансформери, які ростуть разом з дитиною. Спочатку малюк фіксується столиком безпеки, а з чотирьох років – автомобільним ременем.
  • Групи II/III – призначені для дітей від трьох до 12 років, вагою від 15 до 36 кг. Це бустери, які встановлюються за напрямком руху, а дитина в них фіксується автомобільним ременем безпеки.

В інтернет-магазині Panama за цим посиланням https://panama.ua/categorys/76345/ ви можете купити автокрісла різних категорій з доставкою у Хмельницький.

Додаткові рекомендації

Під час поїздки в автомобілі одягайте малюків в тонкий одяг

Громіздкий одяг, такий як зимова куртка та комбінезон, можуть стиснутись внаслідок аварії. Це послабить ремінці, що підвищить ризик травмування малюка. Для поїздки в автокріслі краще одягнути немовля в тонкі шари одягу і, якщо потрібно, обернути його курткою чи ковдрою поверх ремінців.

Що робити, якщо на задньому сидінні є лише ремені, які фіксуються на талії

Такі ремені закріплюють автокрісла, які розташовані проти ходу, змінюють напрямок руху або спрямовані вперед. Але цей ремінь не підходить для бустерів. Тому обирайте крісло, які підходить для вашого автомобіля, або встановіть плечові ремені.

У чому різниця між бустерами зі спинкою та без

Обидва типи підвищують положення дитини, тому ремені безпеки правильно її фіксують та зменшують ризик травмування. Бустери зі спинкою слід використовувати в автомобілях без підголівників або з низькими спинками сидінь. Бустери без спинки дешевші та їх легше переносити з одного автомобіля на інший. Їх можна безпечно використовувати в автомобілях з підголівниками та високими спинками сидінь. Але в деяких країнах світу вони заборонені та не допускаються до сертифікації, як ті, що не відповідають вимогам Правил ЄЕК ООН.

Важливі помилки при використанні ременю безпеки

Дітям від 12 років не потрібно автокрісло, але вони все ж мають користуватись ременем безпеки. У цьому випадку потрібно переконатись, щоб дитина не заправляла ремінь собі під руку або за спину. Це робить тулуб незахищеним, що загрожує серйозними травмами внаслідок аварії або різкого гальмування. Також ніколи не дозволяйте ділити ремінь безпеки на двох пасажирів. Кожен повинен мати власне автокрісло або ремінь.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 20:24 Зґвалтування 6-річної дитини та 76-річної жінки: сексуальні злочини на Хмельниччині 19:02 Через війну не вистачає водіїв: яка ситуація в громадському транспорті Хмельницького photo_camera 18:27 Чергова сесія Хмельницької обласної ради: які рішення приймали photo_camera 16:01 У Хмельницькому районі підприємець незаконно зрубав дерев на пів мільйона 15:08 У Хмельницькому районі зіткнулись два «Renault». Є постраждалий 14:58 Вибух гранати в квартирі на Хмельниччині: в реанімації підліток 13:42 10 тисяч доларів за непридатність до служби: схема від представниці ТЦК і стоматолога photo_camera 13:17 30 березня в Хмельницькому відкриють мотосезон 12:11 Прокат електросамокатів у Хмельницькому: які ціни та що з зонами для паркування (ІНФОГРАФІКА) 11:02 Деталі смертельної ДТП в Хмельницькому районі, в якій зіткнулися пікап і вантажівка photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up